Hyundai şi Kia au planuri mari anul viitor: 7 milioane de maşini vândute

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 25.10.2011
Grupul coreean Hyundai-Kia plănuieşte să vândă anul viitor nu mai puţin de 7 milioane de maşini. Pentru anul acesta estimările se opresc la 6.5 milioane de unităţi.

Esential

7 milioane de maşini vrea să vândă Hyundai-Kia în 2012.
6.6 milioane de maşini ar putea vinde Hyundai şi Kia în lume, anul acesta.

Chiar dacă o nouă criză economică pare să se profileze la orizont, marii constructori auto nu ezită să facă estimări ambiţioase pentru 2012. După ce a depăşit bine prima recesiune şi a câştigat o cotă de piaţă bună în Statele Unite şi Japonia, grupul Hyundai-Kia are aşteptări mari pentru anul viitor.

Chung Jin-haeng, un oficial coreean, a declarat: "Intenţionăm să vindem aproximativ 7 milioane de maşini în 2012. Vom putea atinge această ţintă dacă uzinele noastre lucrează la capacitate maximă."

Anul acesta, oamenii din conducerea companiilor au estimat vânzări cumulate de aproximativ 6.6 milioane de unităţi, puţin peste predicţia iniţială de 6.5 milioane de unităţi. Cu un asemenea volum, grupul Hyundai-Kia se bucură de poziţia a cincea în topul celor mai mari producători auto din lume.

Un analist coreean susţine că estimarea oficialilor pentru 2012 este conservatoare, ţinta fiind una uşor de depăşit dacă ritmul de creştere se menţine.

Studiile arată că Hyundai-Kia ar putea vinde anul viitor un total de 7.2 milioane de maşini cu condiţia de a vedea o tură suplimentară la uzina din Slovacia şi de a deschide porţile fabricii din China.

La începutul anului, în luna ianuarie, Hyundai şi Kia prognozau o creştere de 10% şi vânzări cumulate de 6.33 milioane de unităţi. Recent, cele două companii au revizuit estimarea la 6.5 milioane de maşini.

via | reuters

Comentarii (23)

  • La mai mare
    La mai mare si de ce nu o uzina noua la noi daca nu mai fac fata cu uzinele actuale
    24 17
  • zarnesteanu
    @ciumeg_george
    Ai grija ce iti doresti! Poate se implineste.
    9 10
  • Andrei
    asa
    si ce-ar fi rau in asta?
    9 14
  • anti-prostie
    ar fi rau... pentru ca nu exceleaza la nimic... nici la performante, nici la consum, nici la emisii, nici la siguranta... asa mai bine imi iau o masina lowcost si stiu la ce sa ma astept... o sa ne scaldam intr-o mare mediocra de hyundai si kia... ingrasati-i pe sud-coreeni ca va dau ei ciuciu... in fine, sunt niste grandomani... macar de ar avea cu ce...

    veti vedea insa ca majoritatea vor prefera o europeana sau o japoneza eficienta si putin poluanta
    25 21
  • @anti-prostie
    Daca ai fi urmarit stirile de pe automarket si ai fi vazut declaratia facuta de seful volkswagen si cum a ramas gura casca la calitatea unui hyundai , atunci poate nu ai vorbi doar ca sa te afli in treaba .
    O noua uzina auto in Romania este un lucru excelent , indiferent cine este producatorul . Atata timp cat scoate cateva sute de mii de automobile pe portile fabricii e foarte ok si pt locuri de munca , exporturi etc .
    Asa cum Samsung va deveni lider mondial la tellefoane mobile si electronice , asa este posibil ca si gyundai-kia sa devina in cativa ani la automobile .
    18 20
  • @anti-prostie
    adevarat vorbesti omule
    12 13
  • hyundai-kia, chevrolet si ford nu fac altceva decat sa smulga clienti de la contructorii francezi dar si de la cei japonezi
    1 10
  • KimJongIl
    Hyundai & Kia
    Nu stiu multe despre modelele Kia, insa Hyundai m-a impresionat in mod deosebit cu noile modele Elantra, ix20, ix35 si i40. i40 este pur si simplu splendid, poate concura linistit cu Mondeo, Passat, Insignia. Nu este cu nimic mai prejos. Succes!
    12 9
  • Marian
    Parca scriati pe aici pe undeva intr-o stire ca cei de la Hyundai s-ar fi retras de pe piata din Japonia, iar aici citesc ca au avut cresteri pe acea piata!!!!! A rams doar KIA sa se bata cu japonezii si ii face la ei acasa??? Draguuuuutttttttt.....
    1 10
  • @Marian
    hai sa n-o dam in SF-uri doar ca sa-i pupam in c_r pe koreeni... kia / hyundai n-o "sa-i faca" niciodata pe japonezi la ei acasa
    10 5
  • @abis
    de aia e renault in crestere si hyundai in scadere? esti pe dinafara...

    Sept 2010 Sept 2011 Scadere / Crestere
    Renault 620 702 +13.23%
    Hyundai 529 388 - 26.65%

    http://www.automarket.ro/stiri/top-10-cele-mai-vandute-branduri-auto-in-romania-in-septembrie-41341.html
    5 2
  • mda..
    Mda, Romania este ce mai importanta piata pentru Hyundai ba mai mult aici nimeni nu isi cumpara masini ca scrie VW pe ea.
    4 5
  • Cifre
    Si ca tot s-a trezit lumea mai sus sa vorbeasca uite aici si cifrele la nivel mondial pentru luna septembrie
    Renault: 234,173 +9.8% fata de anu trecut
    Hyundai: 359,560 +14.1% fata de anu trecut
    4 6
  • Daca as avea bani maine mi-as lua i40 sau elantra...multi se dau destepti si comenteaza aiurea despre hyundai.La banii care ii dai iti iei o masina bine dotata si bine lucrata.Nu sant asa fiabile ca germanele dar sant niste masini ok.
    7 6
  • hyundai+kia
    Nu trebuie sa-i bata pe japonezi la ei acasa , nici pe nemti in germania si nici pe francezi in franta . Ei isi vad linistiti de drum si per total in cativa ani , au sanse sa devina lideri mondiali . Nu are nimeni garantia ca asa va fi , dar trebuie sa recunoastem ca fac tot posibilul pentru a ajunge acolo si au sanse .
    Cat despre raport calitate pret , de ce hyundai a fost prima companie care a oferit 7 ani garantie pe piata din europa cand absolut toate marcile ofera maxim 3 ?
    Eu am VW Polo si am primit 2 ani garantie . Inca 5 nu mi-ar fi stricat . Si urmatoarea masina , daca vor tine preturile asa sigur va fi o o coreeana .
    5 7
  • in SUA...
    hyundai+kia vin imediat dupa chrysler ford gm si toyota...cu o crestere de 20% fata de anul trecut.
    pana la urma, va convine sau nu, tot din SUA se da tonul la vanzarile auto.

    http://online.wsj.com/mdc/public/page/2_3022-autosales.html
    3 6
  • contactul cu realitatea
    SUA nu mai da tonul in domeniul auto demult...
    6 3
  • Ai auzit de China, India, Brazilia, Rusia, Thailanda? Astea-s piete cu potential de a influenta vanzarile auto, nu SUA
    6 2
  • Hyundai
    Sunt cate unii pe aici gen @ionut si @anti-prostie care habar nu au despre ce vorbesc.Le recomand cu caldura sa mearga cu ultimile modele de Hyundai si apoi sa arunce cu ineptii pe aici.Hyundai a ajuns sus nu numai datorita designului,dar si a faptului ca ei stiu fix cui sa se adreseze.Daca mi-as lua un Hyundai in locul unui Renault sau Peugeot sau Ford?Da,cu siguranta.Iar la noi inca nu au ajuns noile Sonata sau I40.Si inca ceva,ca toti vorbiti ca nu sunt fiabile:daca stii cum sa o intretii si,mai ales,cum sa o exploatezi,orice masina e buna.Daca vreti BMW-uri din 1900 toamna sau vw de dinainte de 2000, e problema voastra.Eu vreau o masina noua,cu o garantie cat mai mare si cat mai confortabila.Vreti supersportive?Luati-va bmw,golf r si altele.Vreti o masina de familie,Hyundai e ideala ca si raport calitate/pret.Abia astept Sonata.
    4 5
  • @MSt
    Si daca ar ajunge ce? Sonata ar fi un esec mai mic decat a fost in trecut? Sa fim seriosi... La fiabilitate mai au mult de lucrat. Te pi... 3.14-3.14 pe ea de garantie daca service-ul e de rahat.
    4 2
  • da..SUA inca dau tonul vanzarilor auto..
    atata timp cat acolo se vand masini intr un an cat europa+asia la un loc...sunt de luat in seama.
    doar ca la ei top 3 inseamna producatorii locali, americanii sunt destul de nationalisti.
    1 3
  • "europa+asia la un loc" ...asta ai visat aseara??
    4 1
  • @@timi@@@
    kia
    nu inteleg de ce atata vrajba, coreeni incep sa faca masini bune, cele frantuzesti si cele nemtesti nu mai sunt ce au fost odata, toate masinile sunt facute sa dureze catva ani, nu mai sunt facute pe viata( vezi mercedes cobra, care si acum merg), si de ce sa dai 50.000-70.000 euro pe un suv german, care face exact acelasi lucru cu un suv coreean, la 16.000-18.000 euro, de duce din punctul A in punctul B, la cele consacrate 50% platiti firma, service-ul e mai scump, si nici la fiabilitate sau siguranta nu exceleaza. daca e sa o patesti, o patesti si cu una scumpa si cu una ieftina.
    succes in alegerea masini, dar ganditi-va ca uneori se arunca banii pe fereastra pentru o emblema, care nu tine neaparat loc de confort sau siguranta.


    o zi excelenta!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru