Hyundai si Kia fac echipa cu statul Sud-Coreean pentru un vehicul electric

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 30.10.2009
Dezvoltarea vehiculelor electrice este sprijinita in Coreea de Sud chiar de catre guvern, printr-un parteneriat semnat cu Hyundai si Kia. Statul va crea o retea de statii de incarcare pentru vehicule electrice, modele care vor intra pe piata din Coreea de Sud peste doi ani.

Hyundai si Kia au decis sa construiasca un vehicul electric propriu, cu sprijinul statului Sud-Coreean. Astfel, primul vehicul electric coreean va fi produs incepand cu anul 2011. Sprijinul oferit de statul Sud-Coreean este acordat prin intermediul companiei de energie electrica, care va dezvolta o retea larga de alimentare a vehiculelor electrice, alaturi de un sistem rapid si sigur de incarcare al acestora.

Atat Kia, cat si Hyundai lucreaza la un vehicul electric de productie, iar cei doi constructori vor obtine un mare ajutor din partea statului Sud-Coreean prin intermediul acestei retele de incarcare. Concernul auto Sud-Coreean va putea sa vanda vehiculele electrice prin prisma retelei de incarcare deja formate, care va elimina semnele de intrebare aflate in mintea unui cumparator de vehicul electric inainte de a achita avansul pentru noua sa masina ecologica. O retea bine pusa la punct de statii de incarcare pentru vehiculele electrice tine in loc comercializarea acestor vehicule pe aproape toate pietele pe care sunt disponibile.

Hyundai a dezvaluit deja o versiune electrica a modelului i10, iar acest model ar putea fi introdus direct in productie in anul 2011. Versiunea electrica a lui i10 utilizeaza o baterie litiu-ion de 16 kWh, care este capabila de a alimenta vehiculul pentru a furniza o autonomie de 160 de kilometri, cu o viteza maxima de aproximativ 130 de km/h.

Via | Leftlane

Comentarii (3)

  • bogdan
    statul si ...statul degeaba
    Trebuie ca e o tara NORMALA, unde statul si cetatenii stau in aceiasi corabie, NU ca la noi statul pe un yacht de lux intr-o eterna croaziera si cetatenii pe o anvelopa care scapa aer.
    PS: inca o dovada ,ca se poate si altfel.
    AMIN
    3 0
  • ce asa de mirare ce e in Coreea de Sud? 97% din populatia adulta a tarii a urmat studii universitare si este una dintre tarile cu cel mai mare procent acordat educatiei si cercetarii. So? Acolo se gandeste la nivel DE TARA si nu de individ.
    3 0
  • bogdan
    partea2-a din epopee
    NU ma mir de inteligenta altora , Coreea de sud e a 10-a putere mondiala , in ultimii 30 de ani au progresat uluitor etc. etc.
    MA MIR INSA DE PROSTIA ALTORA/CELORLALTI...si uita-te ce progrese fantastice are Romania in ultimii 20 de ani :(
    NIMIC=ZERO=0
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru