Hyundai Sonata PHEV, primul hibrid alimentat la priză din istoria coreenilor

de Bogdan Mirică
Marti, 13.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a bifat un moment istoric în cadrul Salonului Auto de la Detroit, unde a dezvăluit primul său hibrid alimentat la priză, capabil să parcurgă peste 30 de kilometri în mod electric.

Salonul Auto de la Detroit a marcat debutul primului automobil hibrid alimentat la priză din istoria Hyundai. Este vorba despre noul Sonata Plug-in Hybrid Electric Vehcile, prescurtat PHEV şi bazat pe actuala generaţie a modelului de segment mediu, cunoscut pe piaţa din Europa sub numele de i40. 

Modelul lansat la Detroit vine cu o serie de modificări aerodinamice şi inserţii cromate. Dincolo de geam, în habitaclu, noutatea absolută este indicatorul nivelului de energie aflat în baterie, fixat pe planşa de bord.

Partea cea mai interesantă se află sub capotă, acolo unde găsim un ansamblu hibrid, compus dintr-un motor pe benzină cu patru cilindri, 2.0 GDI, o baterie litiu-ion de 9.8 kWh şi un motor electric inclus în interiorul transmisiei automate cu şase rapoarte. Combinarea celor două unităţi le va oferi celor de la volan un total de 202 cai putere, în vreme ce bateria litiu-ion va garanta o autonomie electrică de 35.4 kilometri.

Sunt necesare 2.5 ore pentru încărcarea bateriei noului Sonata PHEV.

Esential 2.5 litri/100 de kilometri consumă Sonata PHEV în primii 100 de kilometri.
35.4 kilometri este autonomia pur electrică a noului Sonata PHEV.

Potrivit comunicatului oficial, noul Sonata PHEV poate oferi un consum urban de 6.2 litri în oraş şi 5.4 litri în afara lui.

Pe primii 100 de kilometri însă, ajutându-se şi de energia înmagazinată în baterie, Sonata PHEV poate consuma doar 2.5 litri/100 de kilometri. După ce bateria este epuizată este nevoie de două ore şi jumătate pentru reîncărcare completă de la o sursă de 240 V şi de 5 ore la 120V.

După ce va fi introdusă treptat în Statele Unite, arhitectura noului sonata PHEV este aşteptată să debuteze şi pe piaţa din Europa.

Comentarii (1)

  • joe.giorgica
    interesanta masina,,,dar cu siguranta ,dupa cum ne-a obisnuit cei de la hyundai,,preturile o sa fie mai mari decat la concurenta!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru