Hyundai va expune un i30 RS la Salonul de la Geneva

de Bogdan Mirică
Marti, 23.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai va lansa o versiune sportivă a actualului i30 în primăvara lui 2013 la Geneva. Hot hatch-ul va avea 200 de cai putere şi un look sportiv.

Hyundai se va prezenta la Salonul Auto de la Geneva cu o surpriză pentru fanii mărcii. Constructorul coreean vrea să dezvăluie în cadrul salonului elveţian o versiune sportivă a actualului i30, botezat momentan RS de presa de specialitate. Hot hatch-ul va avea misiunea de a fura din clienţii actualelor Renault Megane RS, Alfa Romeo Giulietta QV şi Volkswagen Golf GTI.

Sub capota viitorului Hyundai i30 RS vom vedea un motor pe benzină de 1.6 litri turbo, capabil să dezvolte 200 de cai putere. Este aceeaşi unitate care şi-a găsit loc şi sub caroseria lui Veloster Turbo.

Inserarea cailor putere se va face împreună cu asocierea unui kit sportiv pentru caroserie. Mai multe elemente aerodinamice şi o gardă la sol mai redusă vor spori agresivitatea şi vor plusa la capitolul impresie artistică alături de un set de jante de 19 inch.

Influenţele sportive se vor simţi şi la interior, unde clienţii vor primi scaune sportive, o planşă de bord cu inserţii din aluminiu şi noi instrumente de bord.

Rămâne necunoscut tipul transmisiei de pe viitorul i30 RS, însă este foarte probabil să vedem o cutie cu dublu ambreiaj, calibrată special pentru un comportament sportiv.

via autoblog

Comentarii (2)

  • Alo! Suntem in 2012 (inca)!
    Conceptul de hot-hatch a mai avansat. La 200 cai nu prea mai vorbim de asa ceva. Multi constructori ofera puterea asta pe modelele uzuale.
    Hot hatch ar fi Megane RS, Astra OPC, Golf R, etc.... cel mult putem vorbi de versiune sportiva, dar NU hot-hatch.
    Mai e cale lunga pentru hyundai & co., dar macar misca ceva.
    18 9
  • 1.6 turbo nu e hot hatch.
    e warm hot hatch, hen astra gtc 1.6 turbo ( 180 cp acum si 200 cp la anul).

    pt hot hatch ai nevoie de 2.o turbo at least
    6 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru