Hyundai va investi 12.2 miliarde de dolari în cercetare în 2012

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.01.2012
Hyundai Motor Group va investi 12.2 miliarde de dolari în cercetare şi dezvoltare în următorul an şi speră să vândă şapte milioane de unităţi la nivel global.

Hyundai Motor Group a anunţat că va investi 12.2 miliarde de dolari în cercetarea şi dezvoltarea noilor modele. Concernul sud-coreean deţine mărcile Hyundai şi Kia, aşa că ambele divizii ale Hyundai Motor Group se vor bucura de această investiţie. Suma anunţată de oficialii Hyundai Motor Group include şi fondurile necesare îmbunătăţirii uzinelor Hyundai/Kia la nivel global, în măsura în care va fi cazul. Pe lângă investiţiile anului 2012, Hyundai a anunţat şi prima estimare de vânzări la nivel de concern – şapte milioane de unităţi. Aşteptările de vânzări ale coreenilor sunt cu şase procente mai mari peste rezultatele din 2011, marcând o premieră pentru un constructor obişnuit cu vânzări în creştere cu mai bine de 10 procente de la an la an.

În 2011, Hyundai Motor Group a vândut 6.5 milioane de unităţi la nivel global, ambele mărci ale concernului având rezultate bune. Coreenii consideră că ar fi putut avea rezultate mai bune dacă nu erau limitaţi de capacitatea de producţie, multe uzine Hyundai/Kia lucrând la capacitate maximă în 2011, iar livrările au fost întârziate din cauza imposibilităţii de a produce suficiente propulsoare în unele fabrici. Circa 2.6 miliarde de dolari vor merge la fabricile existente ale concernului din Coreea de Sud.

Dezvoltarea noilor modele ecologice va fi accelerată graţie unei infuzii de 4.4 miliarde de dolari.

Oficialii concernului nu au dezvăluit numărul de modele pe care le vor lansa în cadrul următorului an şi nici intenţiile în materie de emisii de CO2 la nivel de grup. Creşterea procentuală a investiţiei Hyundai în noile modele în 2012 faţă de anul precedent este de 15.6 puncte.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • Mda...
    Mda... si din nou noi ne bagam degetul in gat ca nu am fost in stare sa ii convingem sa deschida uzina din europa la noi nu la slovaci.
    2 0
  • Lasa ca a venit un investitor care ne vrea binele sau asa credem noi.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru