Hyundai Veloster va primi un motor turbo de 200 de cai la Detroit

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 01.11.2011
Hyundai va introduce o versiune mai puternică pentru Veloster la Salonul Auto de la Detroit, în ianuarie 2012. Coupe-ul va primi un motor turbo de peste 200 de cai putere.

Esential

208 cai ar putea avea versiunea turbo a lui Veloster.

Încă de când a fost introdus pe piaţa din SUA şi mai apoi Europa, publicul şi-a dorit o versiune mai puternică pentru Hyundai Veloster. Coupe-ul coreean se pregăteşte să satisfacă poftele celor care vor ceva mai mulţi cai putere sub capotă şi un temperament mai agresiv.

Odată cu introducerea motorului 1.6 T-GDI de 204 cai în gama Hyundai, au şi apărut speculaţiile privind posibilitatea de a-l vedea sub capota lui Veloster. Oficialii coreeni au ascultat, se pare, de dorinţele publicului şi au promis că vom avea un Veloster de 200 de cai.

Declaraţia a fost făcută de John Krafcik, directorul executiv Hyundai SUA, în cadrul salonului de tuning SEMA 2011. Krafcik a promis că vom vedea noua versiune la începutul anului viitor, în cadrul Salonului Auto de la Detroit, lansarea pe piaţă fiind programată pentru jumătatea lui 2012.

Sub capotă vom regăsi un motor turbo de 2.0 litri, cu patru cilindri, capabil să ofere 208 cai putere la 6000 de rotaţii şi 265 de Nm pe o plajă de turaţii impresionantă, cuprinsă între 1600 şi 5000 de Nm.

Unitatea se regăseşte deja pe piaţa americană, pe modelul Kia Optima SX.

via | egm

Comentarii (3)

  • Hyundai
    De ce ar pune un motor de 2.0 208 cp pe o compacta in detrimentul unui motor 1.6 T-GDI de 204 cp , care dupa cum afirmati chiar voi, exista in gama constructorului
    4 3
  • e bn oricum , nu degeaba............Hyundai i40 a primit premiul „EuroCarBody Golden Award”
    Hyundai devine primul producator asiatic care cucerește prima poziție în clasamentul competiției organizate de Automotive Circle International.

    Hyundai i40 a primit prestigiosul premiu EuroCarBody Golden Award în cadrul unui eveniment organizat anul acesta în Germania surclasând nouă dintre cei mai mari producători de vehicule din Europa și Japonia. Este interesant de observat că Hyundai a obținut marele premiu deși se afla la prima participare în competiție.

    Organizat de Automotive Circle International – asociație compusă din furnizori și producatori din industria auto – premiul EuroCarBody au fost acordat în urma voturilor unui juriu format din peste 500 de delegați. Juriul a apreciat vehiculul în ansamblu și valorificarea materialelor utilizate, precum și eficiența procesului de producție al modelului i40, care a obținut un scor de 37,98 puncte dintr-un maxim de 50 de puncte posibile. Locul al doilea în acest clasament a fost adjudecat de modelul Audi A6, cu 35,86 puncte, iar pe locul al treilea s-a clasat modelul Mercedes B-Class care a obținut 34,66 puncte.

    Utilizarea oțelului cu rezistență crescută, împreună cu puncte de legatură îmbunătățite ale structurii, conferă șasiului ușor al modelului i40 eficiență sporită în absorbția energiei provenite dintr-un eventual impact, fapt care sporește siguranța pasagerilor – caracteristici recunoscute de catre juriul EuroCarBody 2011.

    Printre competitorii înscriși la ediția din acest an a concursului s-au numărat mărcile Audi, BMW, Ford, Mazda, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Land Rover și Volkswagen.

    Disponibil în variantele de caroserie wagon și sedan, noul i40 a fost proiectat și dezvoltat în Europa, special pentru piața europeană.

    Printeaza Transforma in PDF
    4 3
  • Pentru ca ii 1.6
    Cred ca este ceva greseala ca 2.0 nu cred ca are doar 265NM ci vro 375 nu nici 200 CP ci vro 275
    .. probabil or sa puna 1.6TGDI

    Uite aici: http://www.egmcartech.com/2011/04/08/hyundai-veloster-turbo-to-get-208-hp-1-6l-4-cylinder-turbo/
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru