Hyundai vrea să devină cel mai important constructor asiatic din Europa: sud-coreenii vor lansa 30 de modele până în 2021

de Daniel Popescu
Vineri, 14.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai plănuiește să lanseze în Europa 30 de modele și derivate ale acestora în următorii 5 ani pentru a deveni cel mai mare constructor asiatic prezent pe Bătrânul Continent.

Hyundai a lansat joi i30 N și i30 Fastback, două modele derivate din noua generație i30, iar acestea reprezintă doar prima parte din planul ambițios al constructorului.

Hyundai anunță că în următorii 5 ani va lansa în Europa nu mai puțin de 30 de modele și derivate ale acestora, scopul final fiind să devină cel mai important brand asiatic de pe Bătrânul Continent în funcție de vânzări.

Hyundai nu a furnizat detalii concrete despre cele 30 de modele, însă a menționat într-un comunicat de presă că se va concentra pe gama de SUV-uri și pe "performanță și emoții". Cu alte cuvinte, pe de o parte ne putem aștepta la mai multe SUV-uri sub sigla Hyundai, după ce recent constructorul a dezvăluit noul model Kona. Pe de altă parte, este deja evident că gama de modele de performanță sub brandul N va fi îmbogățită cu noi modele după lansarea lui i30 N.

În privința strategiei pentru electrificare, Hyundai nu a anunțat proiecte majore pentru Europa, însă este deja cunoscut faptul că SUV-ul Kona va primi o versiune electrică în 2018.

În plus, sud-coreenii au anunțat anterior planuri ambițioase la nivel global în această direcție: 5 hibrizi, 4 hibrizi plug-in, 4 modele electrice și un model electric cu alimentare cu hidrogen vor fi lansate până în 2020. Nu este însă clar câte dintre aceste modele vor fi disponibile pe piața europeană.

Via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru