Hyundai vrea să facă din Tucson un best-seller: coreenii oferă un nou motor diesel în gamă

de Bogdan Mirică
Miercuri, 09.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a-l ajuta pe noul Tucson să se impună în segmentul SUV-urilor compacte, Hyundai apelează la încă o motorizare diesel. Este vorba despre agregatul de 1.7 litri și 141 de cai putere.

Hyundai cunoaște apetitul publicului european pentru motorizările diesel, o preferință care stă în picioare chiar și după scandalul emisiilor în care a fost implicat Volkswagen.

Prin urmare, constructorul coreean caută să le ofere viitorilor săi clienți o gamă de unități diesel destul de variată. Așa se face că propulsorul 1.7 CRDi va fi declinat într-o nouă versiune de putere, de 141 de cai, regăsită și pe fratele sedan Hyundai i40. Agregatul coreenilor dezvoltă un cuplu de 340 de Nm, suficient pentru o mașină din acest segment.

Momentul motor este exploatat cu ajutorul unei transmisii automate cu dublu ambreiaj, cu șapte rapoarte. Aceasta ajută crossover-ul asiatic să ofere un consum mediu de numai 4.9 litri/100 de kilometri.

Noul motor diesel va fi disponibil pe aproape toate piețele europene, prețul său fiind fixat la 27.500 de euro pe piața din Germania.

Comentarii (6)

  • someone
    motorul acesta trebuia sa fie in gama de la inceputul productiei, il locul celui de2.0 crdi si 136 cai
    12 3
  • Banuiesc ca va fi oferit exclusiv cu tractiune fata...
    5 0
  • Directia de tractor il recoman
    Am auzit ca se dau subventii la tractoare. Cat este pentru Tucson ?
    14 8
  • Vor avea viata grea cu concurentul Kia Sportage, care la motorizari si echipari similare e mai ieftin cu 4000-5000 Euro. Cei de la Kia inca nu au anuntat acest motor pe Sportage dar sunt sigur ca urmeaza. In plus pe Sportage poti opta pentru o echipare mai sportiva numita GT Line, care pe HT nu stiu sa existe.
    5 4
  • Masini foarte bune la preturi mult mai mici decat concurenta.
    Sunt pe cai mari astia de la hyundai- kia !!!
    9 15
  • Preturi mici? Fu-se si se duse! Acum au preturi cam nesimtite, dar piata le va da o lectie
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru