Hyundai vrea să înlocuiască brichetele de pe modelele sale cu suporturi USB

de Bogdan Mirică, Foto: Ciprian Mihai
Vineri, 04.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai are de gând să descurajeze fumatul în maşină. Constructorul coreean a decis să înlocuiască bricheta din automobilele sale cu un suport pentru USB.

Pe măsură ce este tot mai interzis în spaţiile publice, fumatul ajunge să fie privit ca un obicei stigmatizant al perioadei curente. Nu e de mirare că irlandezii vor să îl interzică şi în maşină atunci când la bord călătoresc copii şi vor să devină prima ţară din Uniunea Europeană fără fumători până în 2025.

În aceste condiţii, şi constructorii auto se văd nevoiţi se alinieze trendului care condamnă acest viciu. Hyundai este primul producător care a decis să descurajeze fumatul în maşină, printr-o măsură luată pe piaţa sa de origine. Mai exact, toate maşinile care vor fi vândute în Coreea de Sud nu vor mai fi echipate cu brichetă. În schimb, ele vor primi un suport USB.

Esential 1925 este anul în care bricheta a apărut ca echipare în automobilele de serie.
Hyundai a luat această decizie după ce a desfăşurat un studiu care a scos la iveală faptul că 84% dintre cei intervievaţi nu folosesc bricheta de-a lungul întregii vieţi a automobilului. Mai mult decât atât, 92% dintre subiecţii sondajului au declarat că ar prefera să găsească un suport pentru USB în locul brichetei.

Rezultatele nu sunt surprinzătoare, având în vedere că fumatul este tot mai blamat în societatea contemporană, iar pasiunea pentru gadget-uri este în continuă creştere.

Bricheta este unul dintre cele mai longevive accesorii auto, cu aproape 90 de ani la activ.

Bricheta auto a fost patentată pentru prima dată în 1921 şi introdusă în producţia de serie în 1925.

Comentarii (7)

  • Mi se pare normal. Progresam. Bravo, Hyundai!
    13 6
  • nu au loc pentru ambele?
    8 13
  • Marian
    Eu nu sunt fumator, dar cred ca este utila o priza de genul ala in masina pt un GPS, camera video, detector, incarcator usb, husa, lada frigorifica ... orice.
    18 1
  • Razica
    e foarte interesant ce se vrea, dar ce nu se spune e faptul ca odata cu dispartia brichetei NU dispare si priza de 12V. sau cel putin asa cred eu. orice masina moderna are bricheta si cel putin o priza de 12 v. scoti bricheta si ramane priza. simplu
    13 1
  • hundai are de ceva timp standard usb aux bricheta si priza de 12v grupate undeva pe panoul de bord
    2 1
  • berea si micu
    orice masina trebuie sa aiba o priza de 12V in portbagaj,
    bai constructorilor !!!
    1 1
  • manelica
    Ar trebui inventata scrumiera de exterior. Am vazut ca mai toti smocangii, isi scuipa chistoacele direct pe strada, confundand-o cu o mare scrumiera. Le-as atasa o scrumiera lipita direct pe capota lor de tarani...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru