Iata ce scot bulgarii!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 13.11.2006
Daca la noi a facut senzatie masina de 5000 de euro, bulgarii vin cu o oferta diametral opusa: supercar-ul I2B Concept Wildcat, care costa 150.000 de euro.

Ivan Ivanoff, Branimir Dobrev si Ivan Stoyneshky. Acestea sunt numele celor trei designeri bulgari care au creat prototipul pe care il puteti admira in imaginile alaturate si care se numeste I2B Concept Wildcat. Din comunicatul oficial al constructorilor bulgari reiese faptul ca I2B Concept nu se afla la prima incercare creativa, Wildcat fiind al treilea concept realizat de acestia.

Prototipul prezentat deocamdata doar in versiune 3D este un supercar de marime medie echipat cu un motor V8 Turbo de 460 CP si care ii permite lui Wildcat sa accelereze de la 0 la 100 km/h in mai putin de 5 secunde. Aceasta performanta este inlesnita si de faptul ca modelul bulgar are o masa proprie de doar 1200 kg. Nu au fost inca publicate cifre legate de o eventuala productie in serie, insa echipa de designeri va realiza pana la sfarsitul lui martie 2007 o macheta la scara 1/1 care va fi destinata testelor in tunelul aerodinamic. In sfarsit, daca modelul va da satisfactie si se va transforma un prototip rulant, acesta va fi prezentat incepand cu 2009 la cele mai importante saloane auto.

Scopul este simplu: gasirea unui investitor care sa se implice in realizarea proiectului.

Pretul de plecare al modelului - in cazul in care acesta se va transforma in masina de serie - va fi de 150.000 de euro.

Comentarii (29)

  • WILDCAT
    FRUMOASA MASINA. MA INTREB INSA, UNDE O VOR TESTA CEI TREI PRODUCATORI? CU SIGURANTA NU PE SOSELELE DIN BULGARIA...
    0 0
  • Brandon
    Wildcat
    De testat, n-ar fi o problema, dar ma intreb cati cumparatori s-or gasi pentru a plati atat banet??
    In orice caz, nu in Bulgaria si nici in Balcani. Poate s-or fi gandit la milionarii-delicventi din Rusia!
    0 0
  • catalin
    haahha
    Pai o sa ramaneti uimiti dar bulagarii au sosele mai calumea decat noi din cate stiu eu. Asa ca nu ar fi prob. Pe de alta parte dupa cate vad yo in romania sunt mai multe masini de lux decat in oricare alta parte a europei. Asa ca e destul de posibil sa gaseasca un becali, manelist.....fotbalist...etc.
    0 0
  • minune
    Las' ca la urmatorul meci cu bulgarii o sa se laude stoicikov (cred ca asa se scrie numele unui ingamfat retardat care abia a invatat sa vorbeasca) ca se plimba cu o masina de la el din tara in timp ce noi romanii ne dam cu trotineta...
    0 0
  • Noi vindem LOGANu'. ei inca nimic
    Au vise tovarasii bulgari. Sa inteleg ca primele masini bulgaresti se vor vinde undeva prin 2010 si asta numai daca vor gasi pe cineva "occidental" sa se implice. Pana atunci Loganul - care nu a fost si nu este o masina de 5000 €, ci una cu motor si de MEGANE (vezi modelul de 1,6 benzina) va fi vandut in peste 1 000 000 de exemplare sau chiar 1,5 mil. Dar este frumos visul bulgaresc.
    0 0
  • Arlequino
    muratura nu alta
    .... scump Doamna scump ....dincolo era mai ieftin..... la 150.000 de euro cumpar un carrera de-i sar capacele... i daca tot veni vorba..nici nu prea-mi place wildcat ul asta ... n-are clasa,.. parerea mea .care este!!
    0 0
  • calcul
    Pai hai sa luam lamborghini, cate sunt vandute pe an... un lamborghini echipat clasic ajunge la 250-300 de mii de euro, pretul a 60 de loganuri o singura masina.
    mai bine vinzi 100 de masini pe an si de calitate decat nishte cutii cu motor de megane de acu 7 ani
    hai ca nu e ultima generatie a motorului megane.
    si loganu' saracul , ultima inventie de anul asta are un amarat de V4..... 100 CP, un coefixient CX de si un tractor e mai aerodinamic, sa nu mai spun ca arata ca vai de capul lui si costa 10 mii, pret la cere cumperi masini
    0 0
  • nu stii ce vorbesii
    Nu stii ce vorbesti "calcul".. Raportul pret/calitate la Logan este unul superavantajos....
    va uitati prea mult la televizor si la filme de genul Need 4 Speed...
    vrei ceva mai mult plateste!!! si nu mai comenta atat..
    0 0
  • r3dlin3_CTZ
    hai sa fim seriosi
    ce vor sa faca bulgarii astia acum e datorat lipsei de ocupatie. ce naiba ca arata si infect fiind ca o combinatie nereusita dintre un koeniggseg si un gallardo nu mai vobesc de pret ca la banii astia pot avea un skyline gt-r 34 de 1000 de CP care da clasa la multe asas zise supercar-uri de "fitze".si ca cireasa de pe tort vine si numele "wildcat" care sunt sigur ca nomazi astia de bulgari nici macar nu stiu ce inseamna apoi sa mai fi vazut una in realitate :)))))))
    LASA-NE
    0 0
  • Nume corect
    Va atrag atentia ca numele designerului bulgar este Ivan Stoieneschi , nu prostiile pe care le-ati scris voi acolo !
    0 0
  • Comment
    calcul e bulgar!!!
    0 0
  • Mircea Mester
    Stoyneshky
    Alex, hai sa iti dau un indiciu pe care cred ca il vei lua in serios si dupa asta iti vei cere scuze pentru faptul ca afirmi ca cele scrise mai sus sunt prostii.

    Intra pe www.i2bconcept.com si du-te la contact. O sa vezi un nume. Ti se va parea superb.
    0 0
  • AlexAuto
    Supercar
    In timp ce bulgarii se joaca in programe 3D, Renault merge pe profit cu ceea ce face in Romania.
    Ce provenienta are motorul ala V8 Turbo de 460 de cai pe care il vor pune pe Wildcat? E facut de ei? Hai sa fim seriosi, nu e rau sa visezi, dar de la desen la realitate e distanta ff mare.
    0 0
  • beton
    hai mai lasati gargara!
    trebuie sa inceapa in vreun fel!
    intai proiect, apoi model din lut, teste si apoi promovare! Nu vad unde e problema! Da o sa aiba impedimente dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa o mai faca! Si Porsche Carerra GT este rezultatul a mai bine de 50 de ani de cercetari! De unde stiti voi ca nu o sa conceapa tot ei si un motor sau sa le dea Mercedes licenta pentru un motor AMG! Voi sunteti ca vulpea care nu ajunge la struguri si ziceti ca sunt acri!
    Eu sunt designer si stiu cata munca si eforturi se depun! Asa ca mai bine cei carora nu le place masina sa nu o cumpere sau sa nu mai comenteze decat daca au facut sau s-au implicat vreodata in asa ceva!!!
    0 0
  • beton
    Sa recunoastem ca am fost umiliti de bulgari...din nou. In timp ce noi preaslavim Loganul, altii faptul ca Reanult isi creste profitul de pe urma stupiditatii romanilor, bulgarii au curajul sa se arunce direct in elita automobilistica. Daca vor reusi, asta nu putem sti, dar cu siguranta merita apreciat efortul si indrazneala.
    0 0
  • Nu-i asa
    tu cu "nu stii ce vorbesii", cand trec pe langa tine cu masina si tu esti in logan cu a 4-a eu sunt in 2-a
    cand dai a 5-a poate schimb a 3-a dar ma mai gandesc
    cand pui frana din spate nu ti se vad stopurile daca bate soarele, franele sunt vraiste, la viraje mergi pe doua roti sau mergi cu 10km/h
    de ce romanii nu se inghesuie la logan si prefera sa mai pun o mie doua sa isi cumpere mashina?
    Omule, intelege, aici vorbim de masini, nu de jucarii, vb de modele aerodinamice si nu de logan care are forma de cutie, poate ca e folositoare la impachetat o carrera, ceva.
    Macar cand era solenza, aia era ieftina, cat dadeai atat facea, dar logan cu 10 mii bleah si ma doar inima cand spun asta, ashtia de la renault si-au batut joc de design, de toate
    0 0
  • nicolae
    razvan
    hai sa vedem de treaba noastra:noi fabricam masini din 1969, iar bulgarii se joaca si viseaza! In rest fiecare dupa buget si gusturi, deci chestii socoteli ca sosele oricum n-avem iar bulgarii mai bine sa-si de carutele lor: prefer Romania!
    0 0
  • hahaha
    Am fost umiliti zici??!!!Ma tu esti bulgar cu ceafa lata.De la niste desene amarate la un model de serie...e cale lunga,iar in cazul bulgarilor as zice Calea Lacteelor...
    0 0
  • fulger
    romani vs bulgari
    bai frate...nu e vorba ca bulgarii ne dau rushini si la mashini....cum spunea cineva mai adineauri...poate cu alte cuvinte. Probabil ca nenea asta se referea si la turism...ca astia sunt inainea noastra etc. Nu avem nici un motib sa ne simtim inferiori capatanosilor astora cu ceafa lata....bulgarii. Vai de rasa lor, niste penibili. Imi aduc aminte de niste vorbe: "Stiu ca sunt prost dar cand ma uit in jur (adik la bulgari)...prind curaj"
    0 0
  • Florin
    Patriotilor
    Noi, romanii, suntem o natie total lipsita de patriotism. Am tot urmarit comentarii si cei mai multi romani condamna acest Logan, ca parca ar fi ultima masina din lume, cu toate defectele posibile: ca e o cutie in care incape Porsche, ca are numai 100 CP, ca ne facem de ras cu ea etc. Ii invit pe domnii care au astfel de pareri sa faca comparatii intre Logan si vechea Dacie, intre singura motorizare de 50 CP si motorizarile de acuma, s.a. Suntem in stare sa ii laudam pe bulgari pentru o macheta iluzionista pe calculator, fara nici o functionalitate si condamnam o masina de-a noastra care a cucerit cele mai pretentioase piete din lume prin raportul calitate-pret. Parca n-ati fi romani, zau asa!!
    0 0
  • giovanni
    so' ricchi sti bulgari
    come prima macchina non è male, ma vale realmente quello che costa? hanno sti bulgari forse l'esperienza "maserati" "lamborghini" e dulcis in fundo FERRARI
    0 0
  • just mee
    about this shit
    pai ....o sa mai mancam mult orez pana o sa iasa asta pe portile unei fabrici... dar si eu mi-am propus sa fac o masina ... TRABANT biturbo si fuge cu pana la 100 sub 4sec.. dar si asta este tot un vis.......... :)
    0 0
  • mihai Mihai
    castravetzi
    N-o sa-i spansorizeze nimeni ! mai bine ar vedea de muraturile lor ( ca la alea se pricep) ...a si sa nu uit ... bulgarii sunt doar niste tarani care se bucura tot timpu' ca ies in sondaje cu 1% mai bine decat noi
    0 0
  • mememe
    hmmmm...
    fratilor...cu ceva bunavointa si cu multi bani se poate face asa ceva si in romania fara nici o problema...parerea me...care este!!...
    0 0
  • n-are nimic deosebit
    eu
    parerea mea e ca masina ''wildcat'' n-ar putea atrage atentia cuiva care chiar se pricepe si acela care zice ca este designer poate si-a dat seama ca masina nu are ceva-ul ala....e banala.si hmmmm are dreptate.si la noi s-ar putea face ceva de genu asta ,poate chiar mai bine daca exista vointa.app: zender straight 8 a fost proiectat de un roman...
    0 0
  • mita_coinaku
    ha ha
    c draq masina e ma aia...aia e doar in poze...ar fi prea tare sa fie adevarata:)))
    0 0
  • eu sergiu
    wildcat
    mie nu-mi place masina asta seamana cu o copie a unui Mclaren F1 daor ca are farurile mai alungite si dupa forma cate locuri are 3 sau 1? sii in 2010 sunt viser frumoase da cine iti cumpara masina asta daca nu stie nimeni de tine mai fain si real ii lognau nostru
    0 0
  • logan ha ha ha
    wildcat este deocamdata un vis frumos dar logan este un vis urat.
    0 0
  • cristian
    sa fii prost sa dai atat pe o masina bulgareasca
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru