Iata cum a luat nastere circuitul de la Nurburgring

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 08.05.2008
Circuitul de la Nurburgring a fost recunoscut drept cel mai solicitant si periculos traseu din motorsport.

Circutul de la Nurburgring este este deja o legenda in lumea motorsportului, "Iadul Verde" fiind martorul unor curse celebre si a unor rivalitati care au scris istorie.

Mai nou circuitul este folosit ca loc de testare pentru cele mai noi concepte ale constructorilor europeni si chiar asiatici. Desi a fost inchis competitiilor din calendarul FIA, circuitul ramane o atractie pentru multi turisti aflati in zona, trei ture de Nordschleife fiind accesibile oricui in schimbul a 50 de euro.

Putini stiu insa cum a luat nastere celebrul circuit si dificultatile pe care le-au intampinat arhitectii germani atunci cand au gandit Nordschleife. Constructia circuitului a inceput in 1925 si a fost finalizata doi ani mai tarziu, autoritatile locale tintind astfel atragerea unui numar cat mai mare de turisti dar si pentru a evita cursele organizate pe soselele din zona.

Inginerii au urmat exemplele circuitelor de la Monza, Italia si AVUS Berlin dar au incercat sa imprime un caracter aparte traseului.

Astfel a luat nastere cel mai solicitant, periculos si dur circuit din lume.

Pe asfaltul circuitului german au alergat piloti care au scris istorie in competitiile motorsport, cum sunt: Rudolf Caracciola, Tazio Nuvolari, Juan Manuel Fangio, Stirling Moss, Jackie Stuart, Nikki Lauda sau Ayrton Senna. Nurburgring a insemnat insa si sfarsitul pentru o serie de piloti, primul accident fatal avand loc in 1928.

De anul viitor, autoritatile vor inaugura la Nurburgring si un parc de distractii in care atractia principala va fi un trenulet botezat Racecoaster, capabil sa atinga viteze de peste 215 km/h.

Istoria Nurburgring-ului si o descriere mai atenta a circuitului este rezumata in video-urile de mai jos:

Taguri: Nurburgring

Comentarii (15)

  • Lolutz
    :0
    Superb,superb,superb. De mii de ori superb. voi, cei de la Automarket, care ati fost acolo, cred ca stiti cel mai bine senzatiile de acolo.Superb. Inca o data.
    0 0
  • frumos
    frumos :) dar cred numa' aia bani grei concurau...
    0 0
  • Superb
    Extraordinar...cu adevarat extraordinar...trebuie sa imi fac neaparat timp sa merg acolo in vacanta...nu mi se pare mult deloc 60 euro pentru astfel de senzatii...Sunt sigur ca si la noi DACA (scris cu BOLD, Italic si underline) s-ar face asa ceva ar avea foarte mare succes. Pe un astfel de circuit iti poti testa capacitatile de sofer de curse...asa cum toti vrem sa fim pe drumurile din Romania.Felicitari Automarket pentru astfel de reportaje.
    0 0
  • Linkurile nu mai exista
    Linkurile VIDEO nu mai exista
    0 0
  • Mircea
    Exista
    Video-urile exista si functioneaza. Incercati cu alt browser.
    0 0
  • flexus
    Superbe filmuletzele, impresionant. Imi vine sa iau masina si sa plec...
    0 0
  • Mircea
    Vrajeala
    Fratilor o fi fain circuitul dar filmuletele astea fac reclama la BMW. Nu prezinta circuitul
    0 0
  • tr mircea
    dk filmuletele astea fac reclama la bmw inseamna k bmw e bun ptr circuitul ala...
    0 0
  • Super!
    Cred ca una din prioritatile de viitor va fi o vizita pe Nurburgring. Pentru cei ce stiu ce inseamna o masina cu adevarat, merita! Si e normal sa faca reclama la BMW, circuitul si masina sunt un tot unitar, si spun asta fara sa fiu un fan infocat al bavarezelor. Salutari.
    0 0
  • De acord cu Mircea
    ...
    0 0
  • subiectiv
    piloti care au scris istorie in competitiile motorsport.....nu vad numele lui Michael Schumacher. poate tie nu-ti place dar cred ca a scris si el ceva
    0 0
  • Dar..
    Voi ce ziceti pe mine cu loganu ma lasa sa intru sau ma confunda cu masina de gunoi?
    0 0
  • Alexandrescu Mircea
    :|
    Nu imi place Schumacher (mai ales atitudinea de multe ori aroganta) dar a fost cel mai bun pilot de formula 1 trebuie sa recunosc.Succes!
    0 0
  • poze
    rati aici sa vedetzi mai exact poze reale
    0 0
  • tot bmw..
    super, salivezi privind..:))
    ..si cand te gandesti ca sant fan bmw...si am trecut pe langa circuit de cateva ori auzind motoare turate de fiecare data...dar n am crezut ca se poate intra.. merita vazut si "testat" , face toti banii, cred ca oricine si ar dori un tur de circuit...si ce circuit, multa istorie acolo...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru