Iese fum fără foc? Presa britanică anunță că viitorul Seria 6 va fi transformat în rival al lui Porsche 911, iar Seria 8 va fi viitorul GT din gama bavarezilor

de Mircea Meşter, Foto: BMW Vision Future Luxury Concept
Vineri, 03.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a înregistrat în Germania denumirile de versiuni ale unui viitor Seria 8, iar presa britanică citează surse din interiorul mărcii care susțin o schimbare de poziționare pentru Seria 6.

BMW are de gând să renunțe la actualul concept al Seria 6 în favoarea unui model care va avea rolul de a se lupta de la egal la egal cu Porsche 911 și Mercedes-AMG GT, modele care nu au corespondent în acest moment în gama constructorului din Munchen. Caroseria de GT nu va dispărea însă complet din lista de modele oferite de BMW, pentru că marca germană va reînvia un nume care a mai făcut parte din gamă între 1989 și 1999: Seria 8. 

Informația nu vine pe căi oficiale, ci este publicată de britanicii de la Auto Express, care citează "surse din interiorul BMW". Există însă și o bază reală, palpabilă de discuție: BMW a înregistrat la Oficiul de Invenții și Mărci din Germania denumirea Seria 8 și versiunile derivate (825, 830, 835, 845, 850, M850 și chiar M8), semn că bavarezii pregătesc ceva interesant în această zonă. În cazul viitorului M8, se vorbește despre fie despre un motor V12, fie despre un V8 Twin-Turbo de 4.4 litri care va dezvolta între 450 și 500 de cai putere.

În condițiile în care viitorul BMW Seria 6 se va transforma într-o sportivă cu motor central și tracțiune spate și/sau integrală, aceasta va deveni un frate mai mare al lui Z4, coupe-ul pe care bavarezii îl poziționează ceva mai jos, în zona segmentului coupe-urilor compacte.

Comentarii (6)

  • Pacat ca nu o sa-mi permit niciodata asa ceva :(
    15 2
  • @S
    Peste 15 ani daca strangi bani de pe acum, iti spun eu ca se vor ieftinii incat sa iti permiti si tu ca om de rand un seria 6. 8-ul probabil ca nu il vei avea. Dar 6 sigur ! Dar cel mai sigur nu o sa iti permiti intretinerea lui. Masina o sa o iei pe nimic ca orice masina veche de 15 ani care nu e supercar !
    13 4
  • someone
    oare ce dimensiuni va avea acest viitor 6, ca rival al lui 911? trebuie sa scada mult in lungime de la dimensiunea actuala, pt ca actualul 6 e imens
    12 0
  • @scorpionul
    :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
    1 2
  • model 825???:)))))))ce masina va mai fi si asta cu motor de 2 litri 4 cilindri???
    de la o asemenea masina te astepti minim la un 4.0 V8.....
    @Automarket
    un viitor M8 nu are cum sa aibe intre 450-500 cai putere.....actualul 550 are 450......si deci un viitor M8 ar veni cu cel putin 600......
    6 0
  • Postul asta trebuie pus in rama: intr-un an, maximum doi, vom vedea cum Seria 6 nu s-a transformat intr-un rival pentru Porsche 911.

    Asta unu la mana. Doi la mana, BMW are un corespondent pentru Porsche 911 si Mercedes AMG GT: se numeste i8.
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru