IHS Automotive: Audi A3 Sedan îl va depăşi pe Mercedes-Benz CLA la vânzări

de Sebastian Toma
Vineri, 29.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Analiştii IHS Automotive spun că noul Audi A3 Sedan îl va surclasa pe Mercedes-Benz CLA la capitolul vânzări. Estimările pentru 2014 anunţă 115.000 de A3 Sedan versus 71.000 de CLA.

Audi consideră că noul A3 Sedan se adresează clienţilor tineri, spun cei de la Automotive News. Această afirmaţi este întărită de sistemul multimedia care prezintă tehnologia Tegra de la Nvidia, conectivitate 4G şi multe altele. Nemţii de la Audi se aşteaptă să vândă modelul A3 Sedan în volume mari pe pieţele din Statele Unite ale Americii şi China, unde berlinele sunt mai populare decât în Europa. Noul A3 Sedan se luptă cu Mercedes-Benz CLA, singurul său competitor în momentul de faţă. În viziunea celor de la IHS Automotive, analişti ai industriei auto şi nu numai, modelul din Ingostadt va surclasa berlina compactă din Stuttgart la vânzări.

Previziunile IHS Automotive în privinţa lui A3 Sedan şi CLA se referă la anul 2014. Acestea anunţă 115.000 unităţi vândute pentru Audi A3 Sedan şi 71.000 de unităţi pentru Mercedes-Benz CLA. Pentru anul 2020, cei de la IHS Automotive fac o estimare de peste 134.000 unităţi A3 Sedan vândute. Unul dintre motivele care alimentează această idee este preţul de pornire: A3 Sedan va pleca de la aproximativ 25.000 de euro pe piaţa din Germania, în timp ce Mercedes-Benz CLA va avea un preţ de pornire ceva mai ridicat, anunţă analiştii americani.

Urmareste Automarket
Bazată pe platforma şi arhitectura lui A3, varianta sedan măsoară 4.46 metri lungime, 1.80 metri lăţime (cu 11 mm mai lată decât A3 Sportback) şi 1.42 metri înălţime (cu 9 mm mai jos decât A3 Sportback). Ampatamentul măsoară şi el 2.64 metri, garantând suficient spaţiu pentru cinci pasageri. Pentru piaţa din Europa, noul Audi A3 sedan va fi disponibil alături de trei motorizări.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (14)

  • In urmatorii ani cel mai vandut model poate fi Bmw seria 2 Gran Coupe, care va concura direct cu cele doua de la Audi si Mercedes:). Oricum se duc departe in 2020 cu estimari asa precise.
    13 12
  • ce estimari frate.........
    siio pot estima ca in 2030-2035 Hyundai poate fi constructoru premium nr.1 mondial........
    daca A3 sedan se adreseaza clientilor tineri........de CLA ce mai putem spune.....care pe de alta parte e mai cool.......mai sexy......mai sportiv.....geamuri fara rame.....si mai vine si cu reteta AMG(de la bun inceput)
    as alege CLA in defavoarea A3-ului sedan....intr-o clipita...fara remuscari.....
    45 11
  • "Audi of America President Scott Keogh said the A3 sedan will come with high-tech features that young buyers demand."

    "Company CEO Dieter Zetsche terms CLA a "rebel," referencing its assigned mission of attracting younger buyers to the tristar brand."

    se anunta o batalie grea....

    ...viitorul HS nu va intra in carti.
    8 8
  • Adrian
    Daca va avea un pret cu macar 5000 de euro mai putin fata de CLA, atunci e posibil sa il depaseasca. Altfel nu cred. Este clar o masina mai slaba din orice pct. de vedere fata de CLA
    7 3
  • Nu e cam devreme pentru astfel de speculatii?
    19 1
  • Asa cum uratul A7 se vinde mai bine ca CLS, ma astept ca si A4 mai mic sa se vanda mai bine
    10 13
  • @dan_ grc
    daca nu te superi,de unde ai scos povestea asta cu seria 2 grand coupe? de ceva seria 1 grand coupe am auzit dar de ce zici tu....???
    2 1
  • am si o intrebare pt @dan si @tzenu

    unde vedeti voi previziuni pentru anul 2020?
    si n-am inteles dece in ecuatie este bagat BMW Gran Coupe? Estimarile fac referire la o clasa foarte clara de modele.
    3 4
  • @gelu

    S-a modificat in articol, initial aparea si 2020 dupa 2014, ca doar n-am spus asta din capul nostru, iar eu am spus de seria 2 Gran Coupe, daca tu stii un model actual care sa se cheme asa...seria 2 Gran Coupe va fi lansat sa concureze cu CLA si A3 sedan.
    8 2
  • cu alte cuvinte graba strica treaba.....

    pana una alta nici serie 2 si nici HS nu sunt lansate si 2014 nici maine nu-i poimaine si batalia se va reduce la Merc si Audi.

    Cred ca BMW si Lexus nu pot recupera handicapul de timp
    5 6
  • BaditzaEx
    astia au ghicit in stele ?!:-)), intr-adevar A3 sunt convins ca va arata bine , poate mai bine decat A4 si va veni cu 5000e mai putin decat CLA ( este posibil sa aibe finisari mai bune la interior ) Dar este doar o alta masina Matrioska
    9 0
  • BaditzaEx
    nu inteleg de ce Audi & VW trebuie neaparat sa scoata imediat concurent pt Benz ( Benz nu este VAG ) puteau sa mearga pe alta politica , sa ofere un Seat 4 usi Interesant ( nu coupe, caci pt mine altceva inseamna coupe ) si astfel mai dadeau o gura de aer, marcii din portofoliu, Benz nu dispune de N nr de marci in grup, cum este VAG ( Skoda, VW, Audi, Porsche, Lamborghini, Bentley ) astfel ei au incercat sa mai ciuguleasca ( Benz ) din vanzarile unui segment mai putin premium ( exclusivist ) , puteau scoate totusi un model Smart pe segmentul asta ( dar probabil Smart se doreste a fi o marca strict citadina&economa )
    astfel daca Audi ar lua si Alfa ( la cat de la lacomi sunt ) probabil am vedea Alfa TDI =)) si tabla in 4 colturi
    12 1
  • Da bah! Vor fi motoare dual boxer cu celula dual energetica si cu injectie directa si indirecta.Si o sa poate urca bordura fara nici o problema.De ce? Pt.ca este apogeul fiabilitatii!
    Vom gasi ornamente din lemn de bambus.Asta ai uitat s-o spui.
    Fat-Frumos calare pe HS! O sa ne spargi pe toti! Shit dribbler,ca de obicei.
    3 3
  • polish plastic
    polish plastic a spus:

    nu arata rau masina
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru