SUV-ul Rolls-Royce se apropie de lansare: britanicii au confirmat numele Cullinan

de Cornel Șocariciu
Marti, 13.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cullinan este numele SUV-ului pregătit de Rolls-Royce. Modelul va fi prezentat în următoarele luni, iar debutul comercial va avea loc la finalul anului curent.

Producătorul Rolls-Royce este gata să calce pe urmele Bentley și să lanseze un SUV. Acum, constructorul britanic are și un nume pentru viitorul model: Cullinan, aceeași denumire utilizată de Rolls-Royce în momentul în care a demarat proiectul viitorului SUV.

Cel mai mare diamant descoperit până acum poartă numele de Cullinan, iar britanicii spun că aceasta este denumirea ideală pentru un SUV lansat sub logo-ul Rolls-Royce. În același timp, oficialii constructorului britanic oferă și primele fotografii oficiale cu viitorul Cullinan.

Viitorul Rolls-Royce Cullinan este dezvoltat pe platforma "Architecture of Luxury", aceeași arhitectură pe care britanicii o folosesc pentru noua generație Phantom. Deși nu există informații oficiale, cel mai probabil, sub capota lui Cullinan vom întâlni același motor V12 de 6.75 litri care produce 563 de cai putere și 900 Nm.

Surse apropiate companiei spun că Rolls-Royce Cullinana va fi expus în cadrul unor evenimente private începând cu vara acestui an.

Debutul comercial va avea loc în cu acest an, iar livrările vor demara în prima parte a lui 2019.

Așa cum este normal, britanicii speră ca noul SUV să aibă o contribuțile consistentă în dreptul vânzărilor, iar în astfel, brandul britanic să treacă de 5.000 de unități pe an.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru