Imagini cu Volkswagen Gen.E, un prototip 100% electric cu rol experimental

de Bogdan Mirică
Marti, 04.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a dezvăluit imagini cu prototipul Gen.E, un model compact 100% electric, construit pe o arhitectură dedicată. Conceptul poate oferi o autonomie de 400 de kilometri.

Volkswagen are planuri serioase pentru divizia sa de vehicule electrice. Germanii lucrează de zor la dezvoltarea noilor tehnologii și se laudă cu asta în comunicate de presă stufoase. În cel mai recent dintre ele, Volkswagen a dezvăluit și câteva imagini și informații despre Gen.E, un prototip folosit pentru activitățile de cercetare și testare.

Conceptul a fost fotografiat într-un cort de testare și pare să anticipeze designul viitoarelor modele electrice Volkswagen. Surse neoficiale merg și mai departe și susțin că ar fi vorba despre designul viitorului VW Golf.

În comunicatul oficial se arată că Gen.E ne oferă o proiecție în viitorul automobilelor electrice capabile să ruleze pe distanțe lungi. Prototipul are o autonomie de peste 400 de kilometri și, potrivit celor două guri de încărcare de pe capotă, va putea fi alimentat fie de la o priză casnică, fie de la una rapidă.

Volkswagen susține că dezvoltă și o serie de roboți în colaborare cu o altă companie.

Acești roboți vor fi capabili să cupleze cablul de încărcare în priza mașinii, atunci când aceasta accesează o parcare prevăzută cu astfel de puncte.

Esential 400 de kilometri este autonomia conceptului electric Volkswagen Gen.E.
La nivel estetic, noul concept Gen.E vine cu lumini LED sub forma literei C, asemănătoare lui e-Golf facelift, cu o grilă discretă, cu radare ascunse în grilă și cu o cameră montantă în parbriz. Toate aceste tehnologii ar urma să ajute mașina să se conducă autonom.

Volkswagen Gen.E este dezvoltat pe o platformă complet nouă, dedicată vehiculelor electrice și construită pentru a asigura protecție în cazul unui accident. Aerodinamica este și ea una deosebită, montantul B oferind o curgere fluidă a aerului către partea posterioară.

Comentarii (3)

  • ce faruri de renault i-au pus... in rest arata bine, dar o sa creada lumea ca e un megane pe strada ...
    8 6
  • multe NON stiri de la VW- VAG !!

    O sa facem, o sa dregem, jdemii de stiri electrice sau prototipuri VW care mai de care, cica sa apara in curand de ani de zile !


    aceiasi tactica de a face RECLAMA prin NON stiri sa tina fanii visatori pe masinile proaste VW
    13 5
  • Dacă vedeam mașina asta fără siglă aș fi jurat că-i Renault.
    Cârnățarii au rămas fără inspirație și la capitolul design, și au rezolvat-o prin furt (la motoare a mers, de ce n-ar face-o și cu designul?).
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru