Imagini noi cu conceptul Toyota Auris hibrid

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 13.09.2009
Inaintea marelui debut din cadrul Salonul Auto de la Frankfurt, oficialii Toyota au publicat imaginile oficiale ale versiunii hibride Auris.

Cu numai cateva zile inaintea deschiderii portilor Salonului Auto de la Frankfurt, oficialii Toyota au lansat cateva poze cu noul concept Auris HSD Hybrid. Acesta va fi al doilea reprezentant hibrid al marcii in cadrul segmentului compact, dupa Prius, si vine cu un mare pas in ceea ce priveste dezvoltarea gamei ecologice produse de constructorul nipon.

Panourile solare montate pe acoperisul masinii reprezinta forma evoluata a panourilor cu ajutorul carora functioneaza sistemului de ventilatie al modelului Prius. Mai mult decat atat, ele vor fi integrate si in partea superioara a plansei de bord, energia fiind suficienta pentru a incarca telefoanele mobile sau aparatele electronice ale pasagerilor. Interiorul va fi imbracat in piele Gaucholino de culoare albastra, in timp ce consola centrala va avea culoarea alba.

Auris HSD Hybrid va fi propulsat de un motor cu patru cilindri de 1.8 litri care utilizeaza tehnologia Toyota's Hybrid Synergy Drive, regasit si pe ultima generatie Prius. Oficialii niponi se asteapta ca masina sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in aproximativ 10 secunde, iar emisiile de CO2 sa scada la sub 100 de grame per kilometru.

Versiunea de serie a lui Auris Hybrid se va produce in uzina Toyota din Marea Britanie, iar primele exemplare vor intra pe piata in a doua jumatate a anului viitor.

via | Toyota

Comentarii (1)

  • Etienne
    Auris HSD
    Cel mai important e pretul la care va fi oferita spre vanzare noul model. Va fi o diferenta insemnata fata de Prius sau vor avea aproximativ acelasi pret?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru