Îmbunătățiri în gama Mini: cutie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj pentru Countryman și Clubman și filtru de particule pe toate motorizările pe benzină

de Cornel Șocariciu
Luni, 02.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a pregătit o serie de noutăți pentru modelele din gamă. Toate motorizările pe benzină vin acum cu filtru de particule și respectă noile norme Euro 6d-TEMP, iar Clubman și Countryman primesc ecranul tactil de 8.8 inch și transmisia automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

MINI este unul dintre acei constructori care an de an pregătește îmbunătățiri pentru modelele din gamă. Începând cu luna iulie, toate motorizările pe benzină oferite pe modelele producătorului britanic vor integra un filtru de particule. Astfel, propulsoarele disponibile în gama Mini vor respecta noile norme de poluare Euro 6d - TEMP (include și măsurarea emisiilor în trafic) care intră în vigoare începând cu septembrie 2018.

În același timp, producătorul britanic anunță că modelele Mini Countryman și Mini Clubman vor putea fi echipate cu transmisia automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj, cutie disponibilă în prezent pe modelele Mini Hatch cu trei și cinci uși și Mini Convertible. Pentru versiunile Mini Cooper S Clubman și Mini Cooper S Countryman, britanicii oferă și o versiune sport a acestei transmisii.

Mini anunță și consumul de carburant și emisiile de CO2 pentru Clubman și Countryman echipate cu motoarele pe benzină și noua transmisie automată.

Astfel, în dreptul lui Mini One Clubman și Mini Cooper Clubman a fost trecută valoarea de 5.7 litri/100 de kilometri și 130 de grame de CO2 per kilometru. În același timp, Mini Cooper S Clubman promite un consum de 5.8 litri/100 de kilometri și emisii de CO2 de 133 de g/km.

În cazul lui Mini One Countryman, consumul mediu mixt este de 5.9 litri/100 de kilometri, în timp ce Mini Cooper S Countryman promite un consum de 6.0 litri/100 de kilometri. Valorile anunțate de producătorul britanic au fost calculate conform noilor standarde, însă au fost transformate în valori conforme cu standardul NEDC, pentru ca o posibilă comparație cu un model aflat pe piață de ceva vreme să fie relevantă.

Tot pe lista noutăților oferite pe Mini Clubman și Countryman apare și pachetul Connectivity disponibil cu ecranul tactil de 8.8 inch.

Comentarii (1)

  • Gigi Dioda
    Filtru de particule pe motorizarile pe benzina nu prea intra la "imbunatatiri".
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru