Îmbunătățiri pentru Jeep Compass: motorizare pe benzină de 1.3 litri și versiuni plug-in hybrid de 190 CP și 240 CP

de Cornel Șocariciu
Vineri, 15.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep a pregătit o serie de modificări pentru Compass. Modelul constructorului american va fi disponibil pe piața din Europa cu o nouă motorizare de 1.3 litri în versiuni de 130 CP și 150 CP. Totodată, Jeep introduce și variantele plug-in hybrid cu 190 CP, respectiv 240 CP.

Producția versiunii europene a lui Jeep Compass a fost mutată la uzina FCA din Melfi, Italia. Conform oficialilor producătorului american, odată cu această schimbare, timpul necesar pentru livrările modelului pe piețele de pe Bătrânul Continent va fi de circa trei săptămâni.

Dar Jeep a pregătit și o serie de îmbunătățiri pentru Compass. Oficialii constructorului american au decis înlocuirea motorului pe benzină de 1.4 litri cu un propulsor cu o cilindree mai mică. Producătorul american introduce un motor de 1.3 litri cu patru cilindri disponibil în versiuni de 130 de cai putere și 150 de cai putere. Indiferent de versiunea aleasă, cuplul motor livrat va fi de 270 Nm.

Versiunea de 130 de cai putere va fi disponibilă cu o transmisie manuală cu șase trepte, în timp ce varianta de 150 CP va fi oferită împreună cu o cutie automată cu șase trepte și dublu ambreiaj. Astfel, americanii oferă în premieră un Compass cu roți motrice față și cutie automată.

În plus, această variantă va integra și un mod de rulare Sport.

Pentru a respecta noile norme de poluare, Jeep a introdus și un filtru de particule pentru versiunile pe benzină.

Cei care preferă un motor diesel vor putea opta doar pentru unitatea de 1.6 litri Multijet II cu 120 de cai putere și 320 Nm. Aceasta va fi oferită în configurație cu roți motrice față și a fost echipată cu un sistem de tratare a gazelor de eșapament cu o soluție pe bază de uree, proces denumit reducere catalitică selectivă.

Conform oficialilor Jeep, aceste versiuni (diesel și benzină) vor fi disponibile începând cu luna iunie.

Totodată, Compass va fi disponibil și în versiuni plug-in hybrid. Acestea poartă numele de 4xe și sunt echipate cu motorul pe benzină de 1.3 litri și un motor electric. Compass 4xe va fi disponibil în două versiuni de putere (190 CP și 240 CP), iar debutul comercial este programat pentru a doua parte a anului curent. Totodată, versiunile plug-in hybrid vor fi disponibile doar în configurație 4x4, iar acumulatorul ar urma să ofere o autonomie electrică de până la 50 de kilometri.

Odată cu transferul producției în Europa, Jeep a mai pregătit câteva modificări.

Sunt introduse cinci nuanțe noi de caroserie, șase versiuni noi de jante și un sistem de infotainment cu ecran de 8.4 inch. Totodată, inginerii constructorului american au operat mici îmbunătățiti la nivelul sistemului de direcție și în dreptul suspensiilor.

Comentarii (3)

  • someone
    frumoase cifre pentru hybrizi.
    acum ca au acest sistem in grup, il vrem si pe ceva sedan-uri si hatch-uri
    4 2
  • sa fie primit!
    4 0
  • ACE - Craiova
    Acumulatorul versiunii PHEV (4xe) ar fi de 11,4 kWh, valoare "clasica" pentru o autonomie pur electrica de 50 km.

    Vezi:
    https://piataauto.md/Stiri/2020/01/Premiera-dubla-electrificata-la-Jeep-SUV-urile-Compass-si-Renegade-debutaza-cu-sistem-plug-in-hybrid/
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru