Îmbunătățiri pentru Nissan Micra: două motoare noi, cutie automată Xtronic, echipare N-Sport și o nouă versiune NissanConnect

de Daniel Popescu
Marti, 29.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan Micra primește două motoare noi pe benzină de până la 117 cai putere, o cutie de viteze automată Xtronic, o versiune de echipare N-Sport și îmbunătățiri la sistemul de infotainment NissanConnect.

Nissan a anunțat marți o gamă variată de îmbunătățiri pentru Micra, prin care speră ca hatchback-ul să devină mai popular într-unul dintre cele mai competitive segmente de pe piața europeană, din care mai fac parte Renault Clio, Ford Fiesta, Peugeot 208, Volkswagen Polo sau Seat Ibiza.

Astfel, hatchback-ul subcompact primește două motoare noi pe benzină, o cutie de viteze automată Xtronic, o versiune de echipare N-Sport, dar și îmbunătățiri la sistemul de infotainment NissanConnect.

Două motoare noi pe benzină și cutie Xtronic

Motorul de 0.9 litri și 90 CP este înlocuit în gamă de un motor complet nou dezvoltat în cadrul Alianței Renault-Nissan: IG-T 100 de 1.0 litri și 100 CP care oferă un cuplu de 160 Nm (+10 Nm) și un timp de 10.9 secunde pentru accelerația până la 100 km/h. Standard, noua unitate de propulsie este echipată cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte.

Totuși, motorul este disponibil în premieră și cu noua cutie de viteze automată Xtronic, o versiune îmbunătățită a cutiei Continuously Variable Transmission (CVT) care furnizează puterea într-un mod mai eficient datorită tehnologiei D-step;

Al doilea motor nou în gamă este o unitate turbo DIG-T de 1.0 litri și 117 cai putere care oferă un cuplu de 180 Nm și un timp de 9.9 secunde pentru 0-100 km/h. Noua unitate a fost dezvoltată de Alianță Renault-Nissan în colaborare cu partenerii de la Daimler;

Versiunile care utilizează motorul de 117 CP au o gardă la sol mai mică cu 10 mm și o serie de modificări la suspensii;

Versiunea de echipare N-Sport

Popularitatea versiunilor sportive ale hatchback-urilor subcompacte a determinat Nissan să introducă o soluție similară.

Nissan Micra N-Sport include jante din aliaj cu finisaj care imită structura fibrei de carbon, finisaj negru lucios pentru barele de protecție față și spate, logo N-Sport pe spate sau proiectoare de ceața din halogen;

La interior, Micra N-Sport beneficiază de scaune Alcantara cu imitație din piele, cameră pentru marșarier cu senzori de parcare sau guri de ventilație albe.

Îmbunătățiri pentru Nissan Connect

Nu în ultimul rând, Nissan a anunțat un update major pentru sistemul de infotainment NissanConnect cu ecran de 7 inch.

● Acesta include acum funcții precum personalizarea ecranului de start prin drag-and-drop, căutare rapidă a punctelor de interes, activarea sistemului de recunoaștere a vocii prin butoane amplasate pe volan, compatibilitate Android Auto și Apple CarPlay pentru toate nivelurile de echipare cu excepția Visia, funcție FindMyCar, sistem de navigație TomTom Premium Traffic disponibil gratuit timp de 5 ani, precum și update-uri software OTA (over-the-air) inclusiv pentru hărți.

Via Nissan

Comentarii (3)

  • someone
    cele 2 motoare de 1.0 le vom vedea din toamna si pe noul sandero ( sper ) si pe viitorul logan. au cifre bune iar pe caroserii de clasa mica si usoare cu siguranta ca se misca bine.
    11 0
  • mircea badea
    slabut..vw scoate mai multi cai..trebuiau 150 de cai. ambele sunt turbo, nu? ca nu se intelege bine din articol.
    1 1
  • someone
    @ mircea: poate ca nu scrie ca sant turbo, desi denumirea specifica asta clar, dar daca nu iti dai seama dupa cuplu ca sant turbo, atunci nu ai ce cauta in discutii despre masini....fara suparare
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru