Îmbunătățiri tehnologice pentru Peugeot 108: motor de 1.0 litri și 72 CP și sistem pentru recunoașterea semnelor de circulație

de Cornel Șocariciu
Joi, 24.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a anunțat că micuțul 108 a primit o serie de îmbunătățiri. Începând de acum, modelul producătorului francez poate fi comandat cu motorul de 1.0 litri și 72 CP, cu un sistem de infotainment compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, și cu o tehnologie capabilă să recunoască semnele de circulație.

Peugeot a pregătit o serie de îmbuntățiri pentru 108, model pe care l-am văzut pentru prima dată în 2014 în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Conform oficialilor constructorului francez, Peugeot 108 va fi disponibil cu un sistem de infotainment care integrează MirroLink, Apple Carplay și Android Auto. Clienții vor putea accesa tehnologiile oferite de sistemul multimedia prin intermediul unui ecran tactil. 

Alături de sistemele Active City Brake și Lane Departure Warning System, Peugeot introduce pe 108 și un sistem capabil să recunoască semnele de circulație și să proiecteze informația necesară pe ecranul poziționat pe consola centrală.

Peugeot anunță că începând de acum, 108 va fi putea fi achiziționat alături de motorul cu trei cilindri de 1.0 litri de 72 de cai putere. O rată de compresie mai mare și un nou sistem de injecție pentru carburant au permis inginerilor să crească performanța propulsorului care în trecut oferea 68 CP. Acesta poate fi cuplat fie la o cutie manuală, fie la o transmisie pilotată cu cinci trepte și padele amplasate în spatele volanului.

În cazul transmisiei manuale, clienții pot opta și pentru un sistem Start&Stop.

La nivel exterior, Peugeot a pregătit pentru micuțul 108 două culori noi pentru caroserie (Calvi Blue și Green Fizz) și trei nuanțe speciale pentru soft-top (Green Fizz, Jeans și Black). Francezii au pregătit și o serie de teme pentru interior care să fie în același ton cu noile nuanțe de caroserie. Cei care aleg interiorul Green Fizz vor primi o tapițerie verde cu dungi negre și gri și accesorii din plastic verde, în timp ce pachetul Calvi Blue mizează pe aceleași elemente, albastrul fiind culoarea de bază.

Comentarii (5)

  • kim_vl
    O precizare foarte importanta: atât 108 cat si C1 nu se (mai) comercializează in Romania. Doar Aygo a mai rămas. Păcat. Mi-ar fi placut un C1 2018; nici 108-ul n-arata rau. Aygo e mult mai colțuros.
    7 2
  • Dar s-au comercializat vreodata la noi? Eu am vazut doar Aygo si recent, in ultimul an, 2-3 bucati 108/C1. Cat a durat vanzarea oficiala in RO? 2-3 luni din 2017?
    1 3
  • Aygo este de departe cel mai ok dintre toate. Este si fiabil, are si pachetul complet de sisteme de siguranta si asistenta si posibilitati de personalizare superioare. Atentie, chiar daca sunt produse pe aceeasi linie, masinile au fiabilitati diferite!
    2 8
  • @toyo....fiabilitati diferite? sunt extrm de curios cum fac asta? furnizori diferiti?
    4 1
  • Nici vorbă de fiabilități diferite, toate cele 3 modele gemene fiind produse pe aceleași linii de fabricație la fabrica din Kolin.

    Interesant e doar că partenerul PSA a renunțat la versiunile C1/108 motorizate cu Puretech-ul aspirat 1.2 de 82 CP, tripleta avînd acum exclusiv remarcabilul motoraș L3 de 72 CP (de la 69) de origine Daihatsu.
    ...Nu însă pe motive de fiabilitate, ci de emisii mai mici de CO2.

    ...Cum însă o mașină, fie ea *esențial urbană*, nu-i făcută doar din motor, trebuie amintit că unele probleme au (aveau?) totuși toate găluștile astea simpatice (c-un plus pt Aygo la capitolul stil - e și părerea mea.)
    Mai exact: ambreiaje nu prea durabile, chedere uși slăbuțe, sonde lambda stricăcioase etc.

    Om vedea curînd dacă s-au rezolvat, cum se laudă partenerii japo-francezi - dependenți însă și de mulți furnizori cehi.
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru