In 2012, Logan va fi SUV, Coupe si Monovolum

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 28.05.2008
Anul 2012 ne va pune fata in fata cu o gama Logan completa. Urmatoarele versiuni: SUV, monovolum, coupe si pick-up 4x4.

Esential

9 versiuni diferite va aduna gama Logan in 2012, anul in care modelul romanesc se va afla in varf maxim de forma.

Strategia Renault legata de Dacia si de modelul Logan nu se incheie in 2009, atunci cand celebrul "Contract" pe care presedintele marcii franceze il promoveaza de patru ani va ajunge la punctul culminant. Astfel, cele cinci versiuni existente in acest moment in gama Logan (Berlina, MCV, Van, Pick-up si hatchback-ul Sandero - construit pe aceeasi platforma) vor primi, pana in 2012, alte patru noi variante de caroserie. Informatia a fost confirmata de catre Odile Desforges, seful biroului de Achizitii al Renault, intr-un interviu acordat publicatiei Automotive News.

Desforges a refuzat sa faca referiri la viitoarele versiuni de caroserie Logan, insa Automotive News sustine, citand surse din interiorul unor furnizori Dacia, ca vorbim de un monovolum, de un pick-up 4x4 si de un coupe. Toate acestea, pe langa crossover-ul care va fi construit pe baza conceptului Steppe si despre care se stie deja ca va fi produs si lansat sub forma de model de serie pana in martie 2009.

Nu in ultimul rand, oficialul Renault a confirmat faptul ca Renault pregateste deja un succesor pentru Logan, model pe care constructorul francez il considera un succes atat din punctul de vedere al vanzarilor cat si din cel al imaginii. "Logan este vizat de europenii care nu vor sa dea foarte multi bani pe o masina noua.

Modelul a fost construit pentru pietele emergente, insa intre timp am descoperit un apetit interesant al unor clienti noi pentru Logan in Europa Occidentala", afirma Patrick Pelata, vicepresedinte executiv Renault.

via | Automotive News 

Comentarii (34)

  • mda....
    degeaba frate....tot Logan e
    0 0
  • logan
    daca pastreaza in continuare linia urata de la logan, nu o sa aiba prea mult succes....trebuie aduse imbunatatiri majore..... crossover intre mcv si 4x4..? mcv chiar nu e grozav, nu vad de ce nu aduc niste imbunatatiri..
    0 0
  • Pretul la LOGAN
    Salut ! Pretul la Logan este mare in comparatie cu ceea ce ofera. La pretul asta mai trebuie adugat la dotari,etc. sau scazut pretul si daca vor face SUV sper sa faca ceva ca lumea ...asta ca-sa numai fie atat de mult blamata masina romaneasca .
    0 0
  • Volkswagen nu a vandut modelul de lux Phaeton in Statele Unite pentru ca nu avea imaginea de masina de lux, chiar daca cu ceva dotari in plus sarea de 100.000 euro. Cred ca si Dacia va avea aceleasi probleme pe pietele Occidentale, in schimb la noi va merge vanzarea din plin.
    0 0
  • cu atitudine de-asta n-ajungem nicaieri. e evident progresul pe care l-a facut dacia dupa ce a intrat in grupul renault. cu siguranta lucrurile vor evolua pozitiv. ma intreb daca si cehii la fel au reactionat cand au aprut primele modele de skoda facute in colaborare cu vw.
    0 0
  • cabriolet
    cabriolet mai lipseste..:P
    0 0
  • Parere
    drew (28.05.2008, 14:10 Spne :
    "Cred ca si Dacia va avea aceleasi probleme pe pietele Occidentale, ".
    Doar ca vorbeste pe ce crede el, asa cum sunt multe pareri pe aici. Realitatea este cu totul alta! Da' asta e o chestie cu mult mai complicata. Trece de faza
    "buna-rau", "frumos-urat".
    adica trebuie sa treaca de nivelul de rationament al unui prescolar.
    0 0
  • Dacia e mai mult decat ok
    Dacia e mai mult decat ok, masina e bunicica, pretul e super, iar numarul masinilor vandute spune totul. Loganul Steppe, viitorul crossover arata impecabil, e spectaculos, e mare iar design-ul e cat se poate de barbatesc. Dacia fabrica in fiecare an 350.000 de autoturisme care se vand in toata Europa, apropo Nokia a anuntat ca a fabricat pana acum 1 milion de telefoane in Romania. Bravo Dacia, Bravo Nokia.
    0 0
  • lucrurile incep sa mearga
    Nu ne place Loganul, da' sunt pline strazile de masina asta. E adevarat ca pretul este prea mare, mult prea mare nu doar pentru puterea de cumparare cat si comparativ cu ofertele existente. Aceeasi Marie cu alta palarie, in speta un Clio full option ajunge la 8700 EURO, Loganul depaseste 10.000. Da, nu este cea mai potrivita forma, dar daca vrei portbagaj mare, sa nu consume mult (as pune si sa coste putin dar nu e cazul), e clar ca trebuie facute niste sacrificii. Hai sa ne mandrim ca incet dar sigur, Romania se vede si din afara nu doar ca fiind patria tiganilor din Italia ci si a unor idei si inovatii care schimba lumea in sensul bun al cuvantului (vezi si acest videoclip pentru cei interesati: http://youtube.com/watch?v=oEH2gh-zsxM).
    0 0
  • lol
    so vedem si pe asta :D
    0 0
  • Dacia e pe drumul cel bun
    iar copmentarii rautacioase din partea unor persoane care ori nu stiu ce inseamna masina, ori nu au permis. Nota 10 pentru Dacia, tineti`o tot asa! Vanzarile si parerile posesorilor spun totul.
    0 0
  • decenu?
    tzuica nu-i ca vinul!
    Poate cei de la Renault reusesc sa scoata noile modele dupa ce se termina tot petrolu'..... atunci DACIA se va putea compara fara probleme cu orice alta masina europeana! ... Sau NU! :)
    0 0
  • degeaba frate... tot Logan e... dar lumea cumpără în draci
    Poate or fi cu toţi drogaţi, mai ştii... Dar ce să zicem de ăia din Europa de vest, din Franţa şi Germania, care cumpără Logan de i-au lăsat mască şi pe cei de la Renault. Când piaţa geme de Audi, Bmw,Mercedes şi VW la mâna a doua. N-or avea internet săracii, să intre pe Automarket.ro, să vadă cum stă treaba cu Loganul.
    0 0
  • cata
    e de vazut ........
    0 0
  • hm..
    tre sa se mai lucreze la cum arata si dupa la pret
    tata eu nu dau atatea bani pe logan cand pot foarte bn sa-mi iau un pasast de 4\5 cu consum fain
    0 0
  • sunshine64sm
    In 2012 nici nu va ma fi benzina
    Planuri mari pentru masina poporului. Si Volkswagen tot ca masina a poporului o fost conceputa. Are planuri mari frantzujii. Si asta e bine. Pentru ca in 2012 cind pretu benzinei va deveni prohibitiv, va fi scoasa o varianta care va merge direct pe scena unui muzeu. Si parca vad ca varianta Logan 4x4 va consuma tot atita benzina ca un Hammer, va costa la fel de scumpa ca si un VW si va fi la fel de slaba ca si in prezent. Producatorii seriosi se orienteaza pe masinile electrice, dar Loganu inca se mai cramponeaza pe solutiile clasice. De performante si de preturi nici nu vreau sa mai amintesc, ca ma apuca durerile de cap. Si ca sa respecte regula, tipica pentru orice lucru produse pe plaiurile mioritice, noile modele VA FI SCUMPE SI PROASTE. Ata ete :D
    0 0
  • dadadada
    La ce succes international a avut LOGAN , sunt sigur ca si celelalte vor avea acelasi succes !
    Allez RENAULT !
    0 0
  • wormostar
    heeeeeee
    sa vedem daca vom suravietui pana in 2012, cred ca benzina si motorina va fi probabil 10 lei litrul si vom merge cu carutza si cu bicicleta si nici decum cu logan MCV si 4x4 ;)
    0 0
  • Vai de capul nostru sa mai traim pana atunci voi nu ati auzit de criza mondiala foamete si saracie
    Asta va fii
    Deschideti ochii oameni buni
    0 0
  • florin
    vizionari
    sunteti tari mai oamenilor. Chiar nu aveti ce face pe acasa? Loganul nu e bun, e urat, e asa si pe dincolo...pana una alta e singura masina romaneasca care se vinde de paraie in toata europa. Ca nu va place voua, niste adevarati gentlemen asta e, cumparati-va masini nemtesti pe care ei le dau de vechi si apoi isi iau loganuri de astea naspa de la noi. Tot noi suntem aia DESTEPTI, nu?
    0 0
  • o parere
    nu stiu cat de bun sau nu e loganul insa ii dau dreptate lui florin pentru ceva ce am patit eu..luna trecuta am fost in germania si mi-am luat un opel astra clasic din 2002 direct de la propietar ghiciti ce masina noua isi luase...logan...si era foarte multumit..si nu era singurul am vazut o gramada de logane fie ele mcv sau berline pe strazi.
    0 0
  • cineva
    oaaaaauuuu
    chiar ieri am postat si am intrebat pe cand un SUV logan, chiar sunt incantat de veste , deabia astept sa iasa ca sa-l cumpar , oricum mai e pana atunci
    0 0
  • as21ro
    Logan!
    Pt TEo :"in speta un Clio full option ajunge la 8700 EURO, Loganul depaseste 10.000." mai verifica preturile, apoi sa vb... Pt.Sunshine..."Producatorii seriosi se orienteaza pe masinile electrice, dar Loganu inca se mai cramponeaza pe solutiile clasice" au facut cei de la Dacia vreo afirmatzie din care sa reiasa ce propulsie vor folosi viitoarele modele ale gamei? si apropo! verifica ce scrii inainte sa postezi"noile modele VA FI SCUMPE SI PROASTE." Sunt un fericit posesor de logan de 3 ani si 7 luni iar pana in prezent singura problema a fost un rulment schimbat pe dreapta spate! ma costat 40 ron(de schimbat l-am schimbat singur in juma' de ora) in rest numai consumabile. Iar k sa itzi dai seama de nr de kilometri si de stitu' de condus, afla ca acum sunt la al 4-lea rand de cauciucuri(fatza) si urmeaza sa il schimb in 2-3 luni.P.S. atunci e posibil sa ii pun si un kit nou de ambreiaj. Inainte am avut un renault megane clasic, dar ca fiabilitate e mult sub Logan...
    Vestea ca gama Logan se va extinde nu poate decat sa ma bucure...
    0 0
  • mamitica
    gura casca sta sa nasca
    "Asa e uni pe aici, nu stie scrie, scoala e grea etc etc."
    Cred ca o fi de prin bucale baietii astia cu 3 clase.
    In fine chiar asa nu reusim sa ne bucuram niciodata, sa vedem ce e bun.
    Nimeni nu zice ca Logan e bmw sau audi sau mai stii ce alta masina de masina, dar e o masina ok si inca nu am auzit pe cineva sa aiba probleme grave cu ea.
    Ce ar fi sa dam un pic de credit celor de la renault, si in general gasca de cretini care nu pot decat comenta, ce ar fi sa dati credit cand cineva incearca sa faca ceva.
    Nu intreb care cu ce se ocupa din agramatii de aici...
    Toti vorbiti de audi si bmw-uri dar va mancati de sub ghiare sa luati un harb... hai mars la scoala
    0 0
  • bravo
    mamitica ai zis-o....vroiam sa scriu demult asa ceva.Cel putin eu ma bucur pentru logan.Imi imaginez un SUV Logan, ar fi la un pret bun si pentru drumurile noastre
    0 0
  • ATENTIE!!!!!
    Catre absolut toti care citesc acest articol, Dacia se confunda total cu poporul roman, ca si mentalitate ,nivel de trai (dotari pe logan) si asta e nivelul nostru, nu ca si intelectualitate, ci ca si seriozitate, ambitie si traditionalism,
    invit pe cei cu pareri contra sau pro sa se apuce de tcm (tehnologia constructiilor de masini)si alte materii ingineresti , suntem la inceput si numai atunci cand romani o sa isi doreasca sa vina in romania si sa lucreze acasa de pt tara si pentru ei(nu la rupt spatele,nervii si sanatatea pt altii care au fost seriosi cand a trebuit,si care au vazut potential nu castig)cand romanului ii va fi drag sa mearga pe strada si sa se simte mandru in tara lui,si va merge in italia doar in concediu la plaja, atunci veti putea judeca Dacia,care defapt creste odata cu spiritualitatea noastra, saraca cei drept,si daca aveti pretenti , aveti de la voi insiva, pana nu va fii prea tarziu!!!!!!!!!!!
    0 0
  • SF. lumii
    Doar daca il fac pana pe 21 dec 2012, ca apoi e SF. LUMII... :P :)))
    0 0
  • suv, coupe,monovolum, 4x4....
    toate acestea va fi Loganul....dar la stagiuldemasina, cand isi propun sa o aduca?
    0 0
  • LoganSustainer
    I like Logan
    Am Logan si sunt multumit - nu consider Loganul o masina urata. Cel mai mult ma intereseaza utilitatea, raportul pret/calitate.
    0 0
  • Catalin
    Pentru de...
    Cred ca pana una alta nu ar strica sa urmezi tu un "stagiu" de invatare a limbii romane...
    0 0
  • fals
    poate ca marime sa fie asa dar sa nu uitam ca DACIA si-a schimbat sigla si masca fata si faruri si multe altele , stam bine la ipostaze si la desen ....
    0 0
  • jos_taxa_auto
    Esti fericit ca ai Logan, sau... din alte motive?
    Logan!
    de as21ro (28.05.2008, 17:07) "Sunt un fericit posesor de logan de 3 ani si 7 luni iar pana in prezent singura problema a fost un rulment schimbat pe dreapta spate! ma costat 40 ron(de schimbat l-am schimbat singur in juma' de ora) in rest numai consumabile."
    Eu sunt nefericit, daca as lua un logan nu cred ca mi-ar trece... de ce? loganul e o masina urata si proasta si nu e visul meu deloc
    0 0
  • eu va invitasem...
    a trecut ceva timp, cu precizarea ca va respect pe toti, cu bun simt, va aduc la cunostinta ca am facut o invitatie, adevarat, cu ceva timp in urma dar, valabila, pentru cei propietari de LOGAN, diesel sau benzina si cei care au investit in SH-nemtesti sau nu, frantuzesti sau oricum(numa' bine sa fie), in ideea ca invatam intre noi si cred ca este bine, dar nimeni, ABSOLUT NIMENI, nu a avut nici macar o bruma de reactie. Eu am glumit atunci ca ultimul sosit la intalnire da berea, dar asta cred ca a fost neinspirata treaba deoarece toti s-au intrebat "daca eu oi fi ultimul". Placerea de a te intalni cu semenii tai care impartasesc aceleasi pasiuni, placeri sau frustrari legate de masini...lipseste, pana la urma imparteam romaneste cheltuielile pentru bere fara alcool intre toti, dar constat ca nimeni nu a miscat nimic. Pacat.
    Eu am vb pentru mine si pentru voi...ca sa intelegeti ca este bine sa fim noi, intre noi, in gasca si in pace, fie ca avem "LONGGUNN", BMW sau alta belea de masina de invidiat. Ne-am lamuri toti de una sau de alta daca am vb sincer unii cu altii...deoarece nu ne-ar costa decat...o bere
    0 0
  • eu am logan de 4 ani si am schimbat doar consumabile si are 80000 km,plus ca merg cu el prin toate noroaiele,fara probleme.Care nu cunoaste sa nu spuna.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru