În luptă cu Audi RS3 Sportback: noua generație Mercedes AMG A45 va avea peste 400 de cai putere

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Mercedes AMG A45, care va fi lansată în 2019, va avea un motor de 2.0 litri de peste 400 de cai putere, sensibil mai puternic decât unitatea de 395 de cai putere de pe Audi RS3 Sportback.

Actualul facelift al lui Mercedes AMG A45 beneficiază de un motor de 2.0 litri care generează 381 de cai putere, însă constructorul german pregătește câteva îmbunătățiri pentru viitoarea generație, planificată pentru lansare în 2019.

Astfel, compacta va avea un motor nou cu aceeași capacitate de 2.0 litri care va furniza însă peste 400 de cai putere.

"Noul motor de 2.0 litri va fi un motor complet nou. Da, știm că trebuie să ajungem la peste 300 kW (n.r - echivalentul a 402 cai putere). Trebuie să fim la un anumit nivel. Nu vrem să oferim un pont sau un avantaj concurenței noastre, dar trebuie să avem peste 300 kW, acesta este noul standard", a explicat Tobias Moers, șeful Mercedes AMG, pentru publicația CarAdvice.

Urmareste Automarket
În prezent, cel mai important concurent al lui Mercedes AMG A45 este Audi RS3 Sportback, care beneficiază de un motor de 395 de cai putere.

În paralel, Mercedes pregătește și noua generație Clasa A, despre care au apărut deja informații.

Astfel, știm că noua generaţie Mercedes Clasa A va avea dimensiuni mai mari şi un spaţiu generos pentru pasagerii din spate, însă masa totală va scădea datorită utilizării aluminiului. În plus, până la sfârșitul anului 2018 va exista și un Clasa A Sedan.

Via Carscoops

Comentarii (3)

  • someone
    sant foarte multi cai si va costa cu siguranta foarte mult pentru un hatch.
    dar atata timp cat exista cerere pentru asa ceva, va exista si oferta
    3 0
  • hazard
    si cum orice sef al vreunei divizii sportive stie, puterea nu e totul... ci , de exemplu, raportul cal putere per kilogram. Richtig, Tobias?
    2 3
  • 5 cai frumosi
    5 cai putere fac un motor "sensibil mai puternic" ? Consultati dictionarul domnilor "jurnalisti".
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru