În memoria vechiului GT40: noul Ford GT primește versiunea specială 66 Heritage Edition

de Mircea Meşter
Luni, 27.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford oferă o versiune specială pentru cel mai nou supercar al mărcii. Ford GT 66 Heritage

Ford se concetrează în 2016 pe celebrarea celor 50 de ani scurși de la prima victorie a mărcii americane la Le Mans. Se întâmpla în 1966, ediție la care Ford a reușit să înterupă brusc perioada excelentă a celor de la Ferrari în anduranță după ce a arestat între podiumul cu trei exemplare Ford GT40.

Așa cum probabil știți deja, Ford a revenit în acest an la Le Mans cu noul GT, urmașul de drept al modelului de acum o jumătate de secol, și a reușit să câștige cursa la categoria-regină a turismelor, LMGTE-Pro. Cu această ocazie, Ford le-a pregătit clienților o ediție specială a nouului model care leagă cele două triumfuri.

Noul Ford GT 66 Heritage Edition oferă teme speciale pentru exterior și interior, nuanța Shadow Black fiind disponibilă în finisaj mat sau metalic. Culoarea este asortată cu dungi longitudinale argintii și cu cifra 2 așezată pe uși și pe capotă, iar jantele sunt și ele speciale: colorate în auriu satinat, acestea au diametrul de 20 de inch și sunt prinse cu prezoane negre.

În interior, Ford GT 66 Heritage Edition oferă piele neagră Ebony pe scaunele din fibră de carbon ale modelului american, material care se regăsește de asemenea pe bord, pe stâlpi și pe plafon.

Auriu de pe jante apare și în interior, acolo unde este gândit ca insert contrastant. Evident, motorul V6 EcoBoost de 3.5 litri care dezvoltă 600 CP rămâne soluția aleasă de ingineri pentru "inima" modelului american.

Ediția specială Ford GT 66 Heritage Edition va fi disponibilă într-o serie limitată despre care nu se știe mai mult decât că e dedicată clienților care s-au înscris deja pe listele aglomerate de comenzi ale lui Ford GT

Comentarii (2)

  • superb e putin spus!!
    5 0
  • Rivalul viitorului GTR(varianta pe benziuna)...poate vom avea ocazia sa vedem si o liniuta .
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru