În pas cu tehnologia: rovienieta va putea fi plătită cu cardul pe site-ul CNADNR

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rovinieta şi taxa de pod vor putea fi achitate şi pe internet pe site-ul CNADNR, care a lansat o licitaţie în acest sens.

Şoferii români vor avea în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat o modalitate suplimentară de plată a rovinietei şi a taxei de pot de la Feteşti.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat o licitaţie pentru dezvoltarea unui sistem informatic care va permite plata rovienietei cu cardul bancar pe propriul site de internet. Ofertele vor fi deschise în 1 iunie, însă durata de implementare a sistemului va fi una destul de lungă: 12 luni de la data atribuirii contractului.

Urmareste Automarket
"Obiectivul general al proiectului îl reprezintă achiziţia unei soluţii de procesare a plăţilor în mod electronic pentru încasarea tarifelor specifice (rovinieta, peaj) asigurând un nivel ridicat în ceea ce priveşte criteriile de securitate, disponibilitate, uşurinţă în utilizare şi remedierea în cel mai scurt timp a incidentelor apărute în procesarea plăţilor pe toată durata contractului", precizează CNADNR în caietul de sarcini.

CNADNR estimează că va procesa aproape 6.000 de tranzacţii pe lună prin noul serviciu, ceea ce ar însemna venituri de circa 2 milioane de euro pe an.

În prezent, rovinieta poate fi achitată la benzinării, prin SMS sau prin aplicaţii lansate de unele bănci.

Via Wall Street

Comentarii (3)

  • Cum se adaptează ei rapid la noile tehnologii, dar la cele vechi, gen lucrare de calitate și durabilă, pe când?
    9 0
  • Ovidiu
    Bine puntat! Bravo Dan!
    6 0
  • :)))) 6000 de plati pe luna ... in conditiile in care avem ~4milioane de masini care-si fac rovigneta pe an si ~2milioane care platesc peaj la Fetesti ?


    In zilele noastre poti sa-ti faci magazin online cu 100E/luna si iti ia 10minute sa-i dai drumul ... la CNADNR o sa coste 3milioane de euro, o sa dureze 11luni si 28 de zile pana ii da drumul, dupa care va fi nefunctional 6luni si partial functional dupa ...
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru