În sfârşit, avem o posibilă dată: programul Rabla 2016 ar putea începe în 6 iunie

de Daniel Popescu
Joi, 26.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Mediului estimează că programul Rabla 2016 va începe în 6 iunie, întrucât a deschis sesiunea de depunere a dosarelor pentru validarea producătorilor şi importatorilor de maşini.

Programul Rabla 2016 a făcut în această săptămână un pas decisiv înaintea startului, care a fost amânat de mai multe ori începând din luna martie.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat că a dechis în 25 mai sesiunea de depunere a dosarelor pentru validarea producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor, iar documentaţia poate fi consultată pe site-ul instituţiei sau în Monitorul Oficial. AFM a stabilit că termenul limită pentru depunerea dosarelor este 3 iunie, după care va începe analiza dosarelor şi validarea producătorilor şi importatorilor.

În acest context, intenţia autorităţilor este ca programul Rabla 2016 să înceapă în 6 iunie, însă data nu este încă oficială, astfel că startul ar putea fi amânat dacă AFM nu termină la timp analizarea dosarelor depuse.

Urmareste Automarket
Bugetul alocat pentru varianta clasică a programului este de 145 de milioane de lei, iar prima pentru casarea unei maşini mai vechi de 8 ani va rămâne şi în acest an la 6.500 lei, la care se adaugă un bonus de 750 lei dacă maşina are emisii de dioxide de carbon mai mici de 100 de grame/km şi de 1.500 lei dacă autovehiculul este hibrid.

Principala noutate a acestui an este introducerea componentei Rabla Plus, pentru care au fost alocate 75 de milioane de lei.

Chiar dacă numele sugerează altceva, pentru a aplică la acest program nu este nevoie să casezi o maşină veche, însă componenta se adresează numai celor care achiziţionează maşini ecologice. Astfel, la cumpărarea unei maşini electrice primeşti o primă de 20.000 lei, iar în cazul unui hibrid valoarea primei este de 5.000 lei.

Via Hotnews

Comentarii (2)

  • Client
    AFM a anuntat pe 25 mai sesiunea inscrierii producatorilor intre 30 mai si 3 iunie, deci nu a deschis nimic...Daca dupa 3 iunie are loc validarea, cum sa inceapa pe 6 iunie sesiunea depunerii si validarii dosarelor clientilor???
    Mai degraba pe 15-20 iunie sa inceapa inscrierea clientilor...
    7 0
  • Bai, da-o dracului....mai au putin si demareaza programul in septembrie ca sa-l incheie in octombrie...Atata cacaiala pentru o prima de casare. Made in R.S.R.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru