Încă 5 ani de aşteptare: SUV-ul BMW i5 ar putea fi primul model electric BMW cu funcţii autonome

de Daniel Popescu
Luni, 31.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va lansa în 2021 un model electric cu funcţii autonome care ar putea lua forma unui SUV i5, datorită vânzărilor în creştere în segment şi a marjei ridicate de profit.

În primăvara acestui an, BMW a anunţat că în 2021 va lansa un model electric cu funcţii autonome bazat pe conceptul futurist Vision Next 100 (foto), care a marcat centenarul companiei.

La vremea respectivă, noul model a fost botezat iNext, iar în mod oficial nu există detalii cu privire la designul acestuia. Cu toate acestea, o serie de surse au dezvăluit pentru publicaţia britanică Autocar direcţia de dezvoltarea a noului model.

Astfel, acesta ar urma să primească numele i5 şi să fie un SUV, ca urmare a popularităţii acestui segment în întreaga lume, a marjelor ridicate de profit şi a posibilităţii de a monta o baterie de capacitate ridicată. "Vom aştepta până în 2021 pentru a profita de următorii paşi în dezvoltarea motoarelor electrice, a bateriilor şi a autonomiei", spune Ian Robertson, directorul de marketing şi vânzări al BMW.

Urmareste Automarket
Acesta a făcut şi câteva dezvăluiri interesante cu privire la gama i.
Până în prezent, 80% dintre cei care au cumpărat i3 sau i8 nu au mai deţinut niciodată un model BMW, element care încurajează constructorul german să dezvolte în continuare modele electrice.

"Suntem în primele faze ale gamei i, dar ne apropiem de 100.000 de comenzi. Am conceput brandul i pentru a funcţiona pe termen lung. Piaţa de maşini electrice abia începe să iasă la suprafaţă, dar credem că oamenii înţeleg despre ce este vorba", a adăugat Robertson.

Până la lansarea viitorului SUV i5, BMW pregăteşte lansarea lui i8 Roadster pentru 2018.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Mercedes are S-Klasse cabrio......BMW...0
    Mercedes are S-Klasse coupe......BMW....0
    Mercedes are GLS-Klasse.............BMW....0

    Audi are R8(deja la a 2-a generatie)........BMW.......0

    Lexus are LFA.......BMW......0

    Jaguar pune pe un coupe mic(F-type) 550 hp......cand BMW pune pe Z4 deabea 320hp.....batjocura.....

    Cadillac are pana nu demult era o marca 'fantoma' in segmentu premium.......in 2015-2016 modelele lor cam fac de ras modele ca M3 si M5!!!!!

    Alfa Romeo......cu modelul Giulia a detronat seria 3 pe circuit si mai grras e ca Giulia Quadrifoglio a batut M3-ul pe circuitul Nurburgring....

    BMW cei mai slabi dintre cei buni:))
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru