Încă o victimă a crizei JLR: britanicii renunță la producția lui Discovery SVX

de Paul Cosma
Vineri, 15.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover va renunța la producția lui Discovery SVX, chiar înainte ca aceasta să înceapă, și confirmă, încă o dată, perioada dificilă pe care o traversează.

După ce a raportat pierderi de aproape 4 miliarde de euro în ultimele 3 luni ale anului trecut, grupul JLR se vede nevoit să reducă drastic nivelul costurilor.

Britanicii au confirmat că vor renunța la modelul Land Rover Discovery SVX, deși producția nici măcar nu începuse, potrivit Autocar.

Lansat în 2017 la Frankfurt, Discovery SVX propunea un V8 de 525 de cai putere și o cutie automată cu opt rapoarte. Versiunea specială fusese dezvoltată de divizia Special Vehicle Operations (SVO) și era destinată celor care își doreau un Discovery cu ceva mai multă putere sub capotă, dar și cu abilități mai bune în off-road.

Este al doilea model “sacrificat” de grupul Jaguar Land Rover în ultima săptămână, după Range Rover SV Coupe.

Producția celor 999 de exemplare Range Rover SV Coupe a fost considerată prea costisitoare, în contextul în care britanicii au nevoie să reducă nivelul costurilor cu câteva miliarde de euro în perioada următoare.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru