Încă un deceniu de așteptare: mașinile electrice vor deveni mai accesibile decât cele cu motoare convenționale în 2025

de Daniel Popescu
Luni, 29.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile electrice vor avea costuri de achiziție mai mici decât cele pe benzină și motorină abia în 2025, potrivit unui studiu realizat de Bloomberg.

Constructorii auto sunt nevoiți să investească sume importante în dezvoltarea de mașini electrice pentru a respecta viitoarele norme de poluare care vor intra în vigoare în următorii ani.

O creștere a numărului de modele și de unități vândute va avea un impact pozitiv asupra prețurilor, însă un raport realizat de Bloomberg New Energy Finance arată că mașinile electrice vor ajunge la costuri comparabile cu cele tradiționale abia în 2025.

Studiul a luat în calcul piețele auto din Statele Unite și Europa și menționează că bateria acoperă în prezent circa jumătate din costurile totale ale unei mașini electrice. Totuși, analiștii anticipează că prețurile acumulatorilor vor scădea cu circa 77% în perioada 2016-2030.

"Mașinile electrice vor începe să fie mai ieftine și oamenii vor începe să le adopte din ce în ce mai mult pe măsură ce paritatea devine mai apropiată. După aceea, lucrurile sunt și mai convingătoare", afirmă Colin McKerracher, unul dintre analiștii Bloomberg care a lucrat la raport.

Între timp, oficialii Renault sunt mai optimiști și anticipează că prețurile vor fi aproximativ aceleași în primii ani ai deceniului următor, întrucât costurile de achiziție pentru mașini cu motoare diesel și pe benzină vor crește din cauza noilor norme de poluare.

"Avem două tendințe.

Una este reducerea costurilor pentru mașini electrice datorită costului tehnologiei și a volumului în creștere, așa că prețurile vor scădea. Pe de altă parte, prețurile mașinilor cu motor cu combustie internă vor crește ca rezultat al regulilor mai stricte în privința legislației", afirmă Gilles Normand, vicepreședintele diviziei de mașini electrice din cadrul Renault.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • 0,75 decenii .. ca sa fim exacti :)

    .. iar articolele astea minunate ale americanilor sunt un fals imbecil pentru ca, inaite cu mult de punctul acela, vor aparea masinile cu autonomie totala si, implicit, servicii de transport cu ele, mult sub preturile de taxi din zilele noastre.... si nu va mai fi nevoie sa-ti cumperi masina
    5 4
  • imi voi permite sa atasez un clip pentru cei interesati de subiect.

    https://www.youtube.com/watch?v=YeDmWdEZB_c

    chiar si pentru neinteresati sau pentru cei cu o doza infinita de suspiciune sau care nu inteleg cum functioneaza lucrusoarele, video-ul e o punere in tema sau un ABCedar "de buzunar".

    @unckle....nu vad legatura cu ce e in articol. Acolo se vorbeste de niste costuri nu de viitorul comportamen in achiztie. Dar masinile autonome merg mana in mana cu cele electrice, un sistem electric fiind muult mai flexibil, mai eficient si mai ieftin decat unul termic pentru conducere autonoma
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru