Încă un pas spre maşinile autonome: Tesla Model S se parchează singură în garaj cu telefonul mobil

de Daniel Popescu
Luni, 11.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model S a primit un nou update software care îi permite să se parcheze singura în garaj după ce primeşte comanda printr-o aplicaţie de telefon.

Cu paşi mici, dar siguri, Tesla Model S se transformă într-o maşină autonomă fără ca proprietarii să facă vizite neplăcute la service. Printr-un banal update software prin internet, aplicaţia Autopilot lansată în toamna anului trecut a primit funcţia Summon, prin care maşina se parchează singură după ce primeşte comanda printr-o aplicaţie de smartphone.

Singura condiţie este să te afli la cel mult 11 metri distanţă de maşină, iar aplicaţia permite inclusiv deschiderea şi închiderea uşilor garajului, dacă aceasta este compatibilă cu transmiţătorul HomeLink.

Un utilizator a publicat deja un clip în care arată cum a parcat în garaj un Tesla Model S folosind nouă funcţie:

Pentru moment, Summon este în variantă beta, iar Tesla recomandă prudenţă la utilizarea acestuia, pentru a evita orice posibile probleme.

Tesla Model S nu este însă prima maşină care se poate parca singură. Modele precum BMW Seria 7 sau Audi A8 pot face deja acest lucru, însă funcţia dezvoltată de Tesla este disponibilă şi pentru maşini care au fost deja cumpărate de clienţi, datorită sistemului de update-uri prin internet. 

Pe lângă Summon, Autopilot 7.1 include numeroase alte noutăţi, inclusiv să iasă singură dintr-o parcare.

De asemenea, sistemul de avertizare pentru coliziuni frontale şi laterale a primit îmbunatăţiri care limitează numărul alarmelor false.

Pe de altă parte, ca urmare a numeroaselor incidente neplăcute rezultate din tilizarea necorespunzătoare a Autopilotului, Tesla a restricţionat acum posibilitatea maşinilor de a vira pe drumuri rezidenţiale.

Via Tesla

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru