Încărcare rapidă și autonomă pentru mașini electrice: Tesla pregătește o rețea de stații de peste 350 kW cu cablu care se conectează singur la vehicul

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 26.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Motors lucrează la o nouă versiune a rețelei de stații Supercharger, care va avea o capacitate de peste 350 kW și va include un cablu capabil să se conecteze la mașină fără intervenția șoferului.

Tesla Motors operează în prezent o vastă rețea de statiide încărcare în Statele Unite și Europa de Vest, iar cele mai puternice dintre acestea au o capacitate de 150 kW. Pe măsură ce bateriile care echipează mașinile electrice devin din ce în ce mai mari și asigură autonomii tot mai bune, constructorii au nevoie de o rețea de încărcare cât mai puternică.

Acesta este și motivul pentru care producătorul american lucrează deja la cea de-a treia versiune a Superchargerului, iar CEO-ul Elon Musk a sugerat că aceasta va avea o capacitate semnificativ mai mare. Întrebat pe rețeaua de socializare Twitter dacă Supercharger 3 va avea 350 kW, americanul a replicat: "Doar 350 kW? La ce ne referim, la jucăria unui copil?".

Urmareste Automarket
Întrebarea a făcut referire indirectă la rețeaua de 400 de stații de încărcare de 350 kW pe care BMW, Mercedes, Ford şi Volkswagen o vor construi în 2017 pe autostrăzi din Europa.
Spre deosebire de alianța celor 4 constructori, Tesla nu a oferit însă niciun termen concret pentru lansarea celei de-a treia generații a propriei sale rețele de Supercharger.

Este însă de așteptat ca aceasta să includă și un cablu robotic care să se conecteze automat la mașină, fără să mai necesite intervenția șoferului pentru începerea procedurilor de încărcare a bateriei.

Via Electrek

Comentarii (3)

  • Norbert
    Aroganta, aroganta, aroganta americana...
    6 12
  • hm..arata cumva invers...cordonul e initial drept si se curbeaza pt a intra.
    dar da, multi cu iq 50 au masini scumpe, e complicat pt ei..
    1 0
  • Marius
    Pai ar fi mai simplu wireless.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru