Începe o nouă era pentru cehi: primele exemplare Skoda Kodiaq s-au născut la uzina din Kvasiny

de Bogdan Mirică
Joi, 20.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a început oficial producția noului Kodiaq la uzina sa din Kvasiny. Modelul va ajunge pe piața din Europa la începutul lui 2017.

Este un moment istoric pentru Skoda, chiar dacă mulți dintre clienții și fanii mărcii nu îl conștientizează. Brandul ceh a început producția unui model care se preconizează a fi un adevărat succes comercial în anii următori. Un succes la fel de important ca modelul Octavia.

Este vorba despre cel mai mare SUV din gamă, Kodiaq, prezentat în urmă cu o lună și gata acum să fie produs la uzina Skoda din Kvasiny. Primele exemplare au ieșit deja de pe linia de asamblare a fabricii din Cehia, unde s-au investit sume considerabile pentru a putea da naștere noului Kodiaq.

Extinderea uzinei va continua și în anii care vin, capacitatea acesteia urmând să ajungă la 280.000 de unități anual. Asta în condițiile în care anul trecut, la Kvasiny au fost produse doar 142.000 de mașini.

Uzina are o vârstă venerabilă, de 82 de ani, și produce în acest moment, pe lângă noul Kodiaq, și ambele variante de caroserie ale lui Superb, dar și Yeti.

Odată cu introducerea în producție a noului Kodiaq, Skoda a trebuit să mai angajeze alți 2000 de oameni, urcând numărul celor care lucrează acolo la 7000.

Comentarii (2)

  • La Multi Ani !
    6 0
  • alfaville
    Traditia de producatori de masini din 1895....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru