Începe revoluţia: Renault şi Nissan lansează în 2016 primele modele cu tehnologii autonome. Urmează alte 10 maşini în 4 ani

de Daniel Popescu
Vineri, 08.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alianţa Renault-Nissan va lansa în acest an o funcţie de condus autonom pe autostradă pe unele modele din gamă, iar până în 2020 peste 10 maşini ale grupului vor fi capabile să conducă singure în intersecţii.

Esential 2016 este anul în care Renault şi Nissan vor lansa primele tehnologii autonome pe maşini
10 este numărul minim de modele Renault-Nissan care vor avea tehnologii autonome până în 2020
Alianţa Renault-Nissan a anunţat o serie de planuri ambiţioase pe care le are pentru dezvoltarea tehnologiilor autonome pe maşini. Astfel, în următorii patru ani, peste 10 modele ale grupului vor beneficia de diverse tehnologii autonome.

Prima funcţie a grupului va apărea chiar pe parcursul acestui an: se numeşte "single-lane control" şi va permite maşinii să conducă singură pe autostradă pe o singură bandă chiar şi în condiţii de trafic aglomerat, întrucât vă putea să frâneze şi să accelereze fără intervenţia şoferului. În 2018 vor apărea şi modele cu funcţia "multiple-lane control", capabile să schimbe şi banda de circulaţie, iar în 2020 maşinile Renault-Nissan se vor descurca inclusiv în intersecţii datorită funcţiei "intersection autonomy".

Toate aceste trei tehnologii vor fi opţionale pentru şofer, însă până în prezent grupul nu a anunţat modelele care vor beneficia de aceste funcţii autonome şi nici preturile acestora.

Tehnologiile autonome au apărut deja pe unele maşini premium, inclusiv Tesla Model S, Audi A8 sau Mercedes Clasa E, însă Renault-Nissan este practic primul constructor de volum care promite astfel de funcţii inclusiv pentru modele accesibile ca preţ.

"Alianţa Renault-Nissan este devotată dublului obiectiv pentru zero emisii şi zero accidente mortale.

De aceea, dezvoltăm pilotajul autonom şi conectivitatea pentru vehicule de volum", a precizat Carlos Ghosn, CEO-ul Renault-Nissan.

Tot în acest an, Renault-Nissan va lansa o nouă aplicaţie pentru dispozitive mobile care va permite controlarea unor funcţii de la distanţă, inclusiv temperatura interioară sau muzica.

Via Renault-Nissan

Comentarii (1)

  • Hazard
    S klase face asa zisul single line control de ceva timp...
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru