Început promiţător de an: înmatriculările de maşini noi au crescut cu 16% în ianuarie

de Daniel Popescu
Vineri, 12.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii şi-au deschis portofelele şi au cumpărat cu 16% mai multe maşini în ianuarie 2016, iar Dacia şi Renault şi-au tras partea leului cu creşteri de 29% şi, respectiv, 91%.

Esential 5.800 este numărul maşinilor noi comercializate în România în ianuarie 2016
5.15 milioane de maşini erau înmatriculate în România în decembrie 2015
Anul 2016 a început bine în România pentru industria auto, care a consemnat noi creşteri pentru vânzările de maşini noi în luna ianuarie comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor publicate vineri de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), vânzările de maşini noi au ajuns la 5.800 de unităţi, în creştere cu 16.51%. Deloc surprinzător, Dacia rămâne marca preferată a românilor, cu 1.887 unităţi comercializate, în creştere cu 29%.

Cea mai mare creştere procentuală a fost însă înregistrată în dreptul celor de la Renault, care au ajuns la 399 de maşini noi, cu 90.91% mai mult decât în ianuarie 2015. Constructorul francez este însă pe locul patru în top, în spatele celor de la Volkswagen (523 unităţi) şi Skoda (450 de maşini).

În plus, DRPCIV a oferit şi câteva statistici interesante legate de parcul auto naţional la finalul lunii decembrie 2015.

Astfel, în România sunt înmatriculate 5.15 milioane de maşini, în creştere cu 5% comparativ cu decembrie 2014, dintre care 956.000 de de unităţi sunt în Bucureşti.

Din totalul maşinilor, doar puţin peste 300.000 au o vechime de cel mult 2 ani, iar 3.84 de milioane au motoare pe benzină, spre deosebire de cele 2.76 milioane de maşini care folosesc motorina drept carburant.

Via DRPCIV

Comentarii (7)

  • 3.84 + 2.76 = 6.6 6.6 > 5.15
    10 0
  • @token 2 la primărie, 2 la catindrala... 48 in total
    5 2
  • In ianuarie a scazut TVA-ul de la 24 la 20%.
    Cresterea e determinata de multe achizitii care au fost amanate pana la scaderea TVA-ului.
    La 10 mii de euro inseamna vreo 300+ euro ce echivaleaza in multe cazuri cu toate taxele de inmatriculare poluare si vreo cateva plinuri.
    10 0
  • Tembelus Rex
    Vorba vine ca sunt 5,15 milioane .....in realitate sunt mai putine.....sunt suficient de multe care stau nemiscate abandonate prin orase - temporar (cativa ani) sau definitiv ....sunt multe retrase pe la tara (inca au numere deci se contabilizeaza ca fiind inmatriculate......nu se indura sa le dea la fier vechi, nici la rabla...prefera sa dea 50-60-70 de lei impozit la primarie......in unele stau pasari si animale, sunt terminate dar unii asteapta vremuri mai bune ca sa le scoata de la "naftalina".......

    FOARTE MULTE DIESELURI....ar fi trebuit sa fie 200 000 - 300 000 maxim....sa fie privite ca niste ciudatenii ca in SUA, Canada, Australia, Japonia.....evident mi se va reprosa faza cu salariul si cu veniturile noastre si ale respectivilor........mda e cu dus si intors........
    Isi aduc baietii multe tractorase din autohausuri ...mai vechi ca de nu sunt asa sensibile la combustibil si nici nu au filtre de particule care sa se colmateze......SI INCA (din pacate) se mai gaseste motorina .....si in alte parti decat la benzinarii....se mai descurca romanul ca este inventiv....de ce sa ia o benzinara cand poate lua un tractoras cu pompe duze la 2000 - 3000 de euro pe care il alimenteaza cu bidonul stie el de unde.......

    Intrebare de baraj: CATE MASINI PE BENZINA ATI VAZUT MURDARE PE LANGA REZERVOR......cam putine sau deloc....DAR DIESEL ...SUFICIENTE PENTRU CA SE ALIMENTEAZA DIN BIDON DIN DIVERSE SURSE ....ceea ce nu e tocmai OK......

    Vedeti ca romanii sunt ca oile ....merg pe aceleasi cai batatorite de ani de zile ....li se rupe de Dieselgate......VW e in frunte secondat de Skoda...nu ar incerca si alte marci de la alte natii.......nt,nt,nt,nt.......
    9 6
  • sper ca lumea sa cumpere din ce in ce mai multe masini noi, sau cat mai noi(2-3 ani). este ingrozitor cat de poluat este aerul si de cate rable se umple romania asta.
    2 0
  • Incep sa se vada unele rezultate. Puterea de cumparare creste.
    0 0
  • @sandu

    insemna ca nu stii cum era aerul in orasele Romaniei in anii '90 cand se adusesera TOATE scursurile si cazaturile din Occident :) Cred ca acum chiar stam bine daca e sa luam in calcul numarul cu mult mai mare de automobile decat in anii respectivi.

    Orice ar zice haterashii de serviciu, normele de poluare mai dure si eforturile oficiale de reducere a emisiilor se vad; masinile pur si simplu sunt din ce in mai putin poluante.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru