Industria auto răsuflă ușurată: Trump renunță la impunerea unor taxe vamale de 20% pentru mașinile importate din Europa

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 26.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Statele Unite au ajuns la un acord cu Uniunea Europeană care prevede renunțarea la planurile de a impune o taxă vamală de 20% pentru mașinile importante din UE, care ar fi afectat în special constructorii germani.

Donald Trump, președintele Statelor Unite, și Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, s-au întâlnit la Casa Albă pentru a discuta despre taxele vamale pe care SUA a amenințat că le va introduce pentru importurile de bunuri din Europa.

În mod surprinzător, cele două părți au reușit să ajungă la un acord cu ramificații majore pentru industria auto. Astfel, Trump a renunțat la planurile care prevedeau impunerea unor taxe vamale de 20% pentru importurile de mașini din Europa, astfel că, cel puțin pentru moment, vă rămâne în vigoare taxa vamală actuală de 2.5%. Nu este foarte clar dacă Europa va menține la rândul ei taxa vamală de 10% pentru mașinile importate de pe teritoriul Statelor Unite.

În plus, acordul prevede că SUA va reanaliza taxele vamale pentru importurile de oțel, însă principala mențiune este legată de intenția ca cele două părți să renunțe la taxele vamale pentru toate celelalte categorii de produse, cu excepția mașinilor.

Germania ar fi fost cea mai afectată țară europeană de o eventuală creștere a taxelor vamale, însă Eric Schweitzer, președintele Camerei de Comerț din Germania, preferă să rămână precaut în contextul în care Trump și-a schimbat frecvent opiniile într-un interval scurt de timp.

"Soluțiile propuse sunt în direcția potrivită, dar rămâne o doză semnificativă de scepticism", a explicat el în cadrul unui comunicat de presă.

Via Reuters, Automotive News

Comentarii (2)

  • pai nu e si normal, toti taxeaza exporturile din sua si ei sa nu taxeze decat foarte putin? mare noroc au americani cu Trump, bravo lui
    11 3
  • Europa rasufla usurata pentru ca trump nu mai este constipat....ce mandru isi arata degetzelul...

    @unu....(inca o data si pentru tine) americanii taxeaza cu 2,5% masinile mici si 25% camionetele.
    1 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru