Stiri Industrie

Joi, 27 Iunie 2019 | Industrie | 17 comentarii

Estimările BMW pentru motoarele cu combustie internă din ofertă: unitățile diesel rămân în gamă încă 20 de ani, cele pe benzină vor rezista până în 2050

Deși constructorii auto își direcționează mare parte din investiții către dezvoltarea modelelor electrice, versiunile cu motoare cu combustie internă mai au un cuvânt de spus. Conform oficialilor BMW, unitățile diesel din oferta nemților vor rămâne în gamă pentru încă 20 de ani, în timp ce motoarele pe benzină nu vor dispărea în următorii 30 de ani.
Joi, 27 Iunie 2019 | Industrie | 2 comentarii

Japonia amenință că producătorii săi vor părăsi Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord: Nissan, Toyota și Honda au 50% din producția anuală de mașini din Marea Britanie

Japonia a avertizat public că producătorii săi vor părăsi Marea Britanie, în cazul în care viitorul premier britanic va decide să meargă înainte cu planurile pentru un Brexit fără acord. Nissan, Toyota și Honda au 50% din producția anuală de mașini din Marea Britanie.
Miercuri, 26 Iunie 2019 | Industrie | 1 comentariu

Mercedes a început producția noului CLA Shooting Brake: modelul este construit în Ungaria, la Kecskemet

Mercedes a anunțat începerea producției pentru CLA Shooting Brake, model care este construit în cadrul uzinei din Kecskemet (Ungaria), la 140 de kilometri de granița cu România. Fabrica maghiară produce și noua generație Mercedes Clasa A.
Miercuri, 26 Iunie 2019 | Industrie | 4 comentarii

Porsche recheamă 340.000 de unități Cayenne și Panamera: o problemă a transmisiei poate face ca mașinile să se miște după ce sunt parcate

Porsche recheamă în service 340.000 de unități Cayenne și Panamera, din cauza unei probleme a transmisiei automate. Potrivit companiei, o “componentă fragilă” poate face ca mașina să se miște după ce este parcată.
Miercuri, 26 Iunie 2019 | Industrie | 2 comentarii

Studiu: Volkswagen și Fiat-Chrysler riscă cele mai mari amenzi pentru nerespectarea țintelor de emisii din 2020: Volvo și Toyota sunt scutite de griji

Grupurile Volkswagen și Fiat-Chrysler riscă amenzi de 1.8 miliarde euro, respectiv 750 de milioane de euro, dacă nu respectă țintele de emisii CO2 pentru anul 2020, potrivit unui nou studiu de piață. Același studiu menționează că Volvo și Toyota nu au nicio grijă din acest punct de vedere.
Luni, 24 Iunie 2019 | Industrie | 11 comentarii

Grupul Volkswagen, în negocieri finale pentru construcția unei uzine în Turcia: "Este o zonă atractivă pentru noi"

Grupul Volkswagen a confirmat că Turcia reprezintă o destinație atractivă pentru uzina pe care vrea să o construiască în Estul Europei, în timp ce Bulgaria este varianta de rezervă, după ce alternativele România și Serbia au ieșit din calcule.
Luni, 24 Iunie 2019 | Industrie | 4 comentarii

Dacia Sandero face performanță în Europa: locul al treilea în topul celor mai înmatriculate mașini noi în luna mai

În luna mai, piața auto din România a înregistrat cea mai mare creștere procentuală de la nivelul Uniunii Europene. De asemenea, Dacia Sandero a reușit un rezultat excelent și a încheiat luna pe poziția a treia în topul celor mai înmatriculate mașini din Europa.
Luni, 24 Iunie 2019 | Industrie | 7 comentarii

Daimler, obligată să recheme în service 60.000 de unități Mercedes-Benz GLK: autoritățile germane au descoperit un software pentru trucarea emisiilor

Autoritățile germane obligă Daimler să recheme în service 60.000 de unități Mercedes-Benz GLK produse între 2012-2015 pentru că acestea au fost echipate cu un software pentru trucarea emisiilor.
Duminica, 23 Iunie 2019 | Industrie

Tesla Model 3 domină Europa de Vest: una din 5 mașini electrice înmatriculate în 2019 e un Model 3

Listele europene de așteptare pentru Tesla Model 3 și debutul livrărilor au dus modelul electric al americanilor pe prima poziție în clasamentul înmatriculărilor de electrice în 2019. Mai mult, Tesla a depășit Porsche la vânzări absolute în Europa Occidentală în perioada ianuarie-mai 2019.
Vineri, 21 Iunie 2019 | Industrie | 1 comentariu

Mașinile lui James Bond: Aston Martin a confirmat prezența modelelor DB5, V8 și Valhalla în noul film cu Agentul 007

Aston Martin a anunțat că modelele DB5 și V8, precum și noul hypercar Valhalla, vor fi prezente în viitorul film din seria James Bond, a cărui lansare este programată în aprilie 2020. Inițial, se vorbea despre posibilitatea ca actorul Daniel Craig să conducă și un prototip electric Rapide E.
Joi, 20 Iunie 2019 | Industrie

Nissan a atins o producție de 10 milioane de mașini la fabrica din Sunderland: o mașină la fiecare 2 minute, în 33 de ani de activitate

Nissan a anunțat că fabrica sa din Sunderland a ajuns la o producție totală de 10 milioane de mașini, după începerea activității în 1986. În medie, constructorul a produs o mașină la fiecare 2 minute în istoria de 33 de ani a uzinei britanice.
Joi, 20 Iunie 2019 | Industrie

Tensiuni în Alianța Renault-Nissan: departamentele comune nu mai primesc proiecte noi

Departamentele comune ale Alianței Renault-Nissan nu au mai primit proiecte noi, iar o serie de angajați au fost concediați, potrivit unor informații neoficiale din presa britanică.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 20 Iunie 2019 | Industrie | 5 comentarii

Decizie fără precedent în Europa: Volkswagen trebuie să plătească despăgubiri de 20 de milioane de euro către clienții din Cehia afectați de Dieselgate

Cehia este prima țară europeană care obligă Volkswagen să plătească despăgubiri în scandalul Dieselgate, așa cum s-a întâmplat în Statele Unite. O instanță din Praga a decis că Volkswagen trebuie să achite circa 20 de milioane de euro către 2.435 de clienți din Cehia care au fost afectați de Dieselgate, potrivit agenției Reuters. Decizia nu este definitivă, iar VW are dreptul la apel.
Miercuri, 19 Iunie 2019 | Industrie | 3 comentarii

Cel mai puternic V8 din istoria Ford: Shelby GT500 are 760 de cai putere și un cuplu de 850 Nm

Ford a anunțat că noul Shelby GT500 dezvoltă 760 de cai putere și un cuplu de 850 Nm, astfel că deține oficial cel mai puternic motor V8 din istoria companiei. Shelby GT500 are nevoie de circa 3.5 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h.
Marti, 18 Iunie 2019 | Industrie

Franța spune că alianța cu Nissan este mai importantă pentru Renault decât o fuziune cu altă companie: “Nu este în interesul nostru să slăbim alianța Renault-Nissan”

Alianța Renault-Nissan este mai importantă pentru francezi decât o eventuală fuziune între Renault și altă companie, inclusiv Fiat-Chrysler, potrivit lui Bruno Le Maire, ministrul de finanțe din Hexagon. “Nu este în interesul nostru să slăbim alianța Renault-Nissan,” a declarat reprezentantul guvernului francez.
Marti, 18 Iunie 2019 | Industrie

General Motors se gândește la renașterea Hummer ca brand electric: “Este o idee, analizăm toate variantele”

General Motors a anunțat că analizează ideea renașterii Hummer ca brand electric, în contextul în care producătorul american își va concentra toate eforturile viitoare în direcția electrificării.
Luni, 17 Iunie 2019 | Industrie | 1 comentariu

Germania a cerut Opel un recall pentru modelele Adam și Corsa: emisiile motoarelor pe benzină ar fi fost peste limitele admise

Autoritățile germane au cerut Opel să cheme în service anumite exemplare Adam și Corsa, din cauză că motoarele pe benzină ale acestora ar fi depășit emisiile permise de lege, conform informațiilor publicate de Bild am Sonntag. Ordinul vizează 210.000 de mașini, dintre care 54.000 în Germania.
Duminica, 16 Iunie 2019 | Industrie

Hypercar-ul Valkyrie va lua startul în Campionatul Mondial de Anduranță: Aston Martin vrea să obțină și victoria la Le Mans în 2021

Aston Martin a anunțat că hypercar-ul Valkyrie va lua startul în Campionatul Mondial de Anduranță în sezonul 2020-2021. În plus, britanicii aspiră la o victorie în 2021 în celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.
Vineri, 14 Iunie 2019 | Industrie | 4 comentarii

Șeful VW: “Suntem aproape de un acord cu Ford pentru dezvoltarea mașinilor autonome și electrice”

Volkswagen și Ford sunt aproape să ajungă la o înțelegere cu privire la dezvoltarea comună a mașinilor autonome și electrice, potrivit unui anunț al șefului VW, Herbert Diess. “Negocierile merg bine și sunt aproape finalizate,” a spus oficialul german.
Miercuri, 12 Iunie 2019 | Industrie

Skoda a lansat o platformă de car-sharing pentru studenți: proiectul Uniqway va fi testat inițial în Praga

Skoda se laudă cu prima platformă europeană de car-sharing destinată studenților. Proiectul Uniqway va fi testat inițial cu ajutorul a 3 universități din Praga. Studenții vor putea închiria mașinile Skoda în schimbul unui tarif de circa 1.15 euro pe oră, plus 19 eurocenți la fiecare kilometru. Costurile sunt programate să scadă la distanțe mai mari sau la închiriere pe mai multe zile.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru