Infiniti Etherea va da naştere unui rival al lui Audi A3

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.07.2011
Versiunea de serie a lui Infiniti Etherea se va lupta pe segmentul lui Audi A3 şi BMW Seria 1. Modelul ar putea fi oferit atât în versiuni otto şi diesel, cât şi într-o versiune hibridă.

Versiunea de serie a lui Infiniti Etherea va ţinti segmentul lui Audi A3, sugerează planurile Infiniti pentru următorii cinci ani. Conceptul Etherea este unul dintre cele mai interesante modele prezentate în ultimii ani şi va face parte din ofensiva mărcii nipone de diversificare a gamei de produse de la şapte la 10 modele până în 2017. Debutul conceptului a avut loc la Salonul Auto de la Geneva din martie 2011, iar acesta a fost comparat din totdeauna cu Audi A3.

Pentru moment, nu există informaţii despre motorizările vehiculului respectiv, dar sunt şanse ca acesta să nu fie oferit doar în versiune hibridă, cum este cazul lui Lexus CT200h, o altă compactă premium oferită de un producător japonez. Din moment ce Infiniti a îmbrăţişat deja ”calea diesel” pentru unele modele din gamă, sunt şanse ca versiunea de serie a lui Etherea să fie oferită şi ea în compania unui asemenea propulsor, iar unităţile otto supraalimentate nu sunt excluse.

Din moment ce Infiniti aparţine de Alianţa Renault-Nissan, care deţine un parteneriat cu Daimler, marca niponă ar putea beneficia de motorizări din gama Mercedes-Benz pentru acest model. Anumite modele din gama Infiniti urmează să primească motoare dezvoltate de Mercedes-Benz în baza acestui parteneriat, iar primele zvonuri nu sugerează că acest model va urma o filozofie diferită.

Via | EGMCarTech

Comentarii (3)

  • Bravo Infiniti !
    mama ce SF arata ...! e la ani lumia de designul obosit de la VAG
    14 8
  • nitnelaV
    frumos !
    1.simpatica ! dar nu v-a concura doar cu cele mentionate in titlul articolului.
    2.nu orice prost isi va permite infiniti in asa hal incat sa se umple strazile romaniei cu ele , asa cum s-au umplut cu germanoidele astea terne!
    4 1
  • @io
    daca aceasta este versiunea finala eu imi tai capul. si daca iti iei un motor otto de la ei cand tragi linie si vezi consumul e posibil sa te ia cu lesin.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru