Infiniti nu dezvolta momentan un urmas pentru nava amiral Q

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 16.03.2010
Modelul Infiniti care se batea de la egal la egal cu Mercedes S-Klasse, BMW Seria 7 sau Lexus LS nu va beneficia de un succesor, cel putin momentan, cand eforturile sunt concentrate pe reducerea emisiilor.

Desi piata limuzinelor manifesta inca un interes deosebit pentru publicul cu posibilitati financiare, japonezii de la Infiniti, divizia de lux Nissan, nu se grabeste sa dea nastere unui inlocuitor pentru vechiul Q45. Modelul de lux, a carui productie a incetat in 2006, s-a afirmat ca un rival direct pentru modele germane cu renume ca BMW Seria 7, Mercedes S-Klasse si bineinteles Audi A8.

Momentan, Infiniti nu are de gand sa aprobe planul de dezvoltare al unui model de lux, care ar urma sa fie considerat varf de gama. Toru Saito, vicepresedintele diviziei globale Infiniti, a declarat ca "isi doreste foarte mult un model iconic. In acest moment insa, principala provocare este dovedirea eficientei si a grijei pentru mediul inconjurator."

Pana cand membrii consiliului de conducere vor da unda verde unui urmas pentru limuzina Q45, Infiniti se va baza pe noul lansatul sedan M in cucerirea publicului din Europa, Asia si Statele Unite. Proaspat debutant la Geneva, noul etalon al diviziei de lux Nissan se apropie de imaginea vechiului Q45 chiar si prin dimensiuni.

Daca piata o va cere insa, Infiniti ar putea accelera procesul de dezvoltare al unui model premium, care sa se lupte din nou cu nemtoaicele sau chiar cu conationalul sau Lexus LS.

via | leftlane

Comentarii (2)

  • Stelian_Opincariu
    Dati un search pe google si cautati Daewoo Evanda.Veti vedea asemanarile clare!
    1 3
  • adrian
    mda
    @ Stelian: Eu din asta as putea sa inteleg ca cei de al Daewoo s-au inspirat dupa Infiniti, asa cum s-au mai inspirat de la altii si cand a fost vorba de alte modele ale lor.
    Numai ca sunt 2 probleme: 1. seamana intre ele precum seamana Logan si Albea; 2. Daewoo Evanda/Suzuki Verona/Chevrolet Epica a fost dezvoltat de GM si n-are nici o legatura cu Infiniti.

    Cat despre subiect, poate ca n-ar fi chiar intelept pt Infiniti sa mai cheltuiasca acum bani cu un nou model in clasa asta, mai ales pe vremurile astea. G si M sunt suficiente.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru