Infiniti Q30: prima imagine oficială cu noul rival al lui BMW Seria 1 și Audi A3

de Sebastian Toma
Marti, 21.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prima imagine a lui Infiniti Q30 în varianta de serie a fost publicată pe internet înainte de prezentarea oficială. Compacta niponă de segment premium va debuta public la Salonul Auto de la Frankfurt, programat în septembrie.

Infiniti Q30, compacta premium a mărcii nipone, a fost prezentată pe internet înainte de lansarea oficială. Modelul este programat pentru debutul public în toamna anului curent, dar japonezii au publicat prima fotogorafie oficială a acestuia. Modelul compact va fi fabricat la Sunderland, în Regatul Unit, unde Nissan produce popularul Qashqai și alte produse din oferta sa. Viitorul rival al lui Audi A3, BMW Seria 1și Mercedes-Benz A-Klasse este așteptat să debuteze comercial până la finele anului curent.

În raport cu studiul de design care l-a prefațat, noul Infiniti Q30 are o bară frontală cu un aspect mai convențional, proiectoare de ceață, mânere obișnuite pentru deschiderea portierelor și o grilă inferioară modificată. Jantele din aliaj din dotare au și ele un aspect convențional și dimensiuni mai potrivite pentru utilizarea pe drumurile publice. În orice caz, aspectul exterior al noului Q30 promite să-i asigure șoferului ieșirea în evidență în raport cu rivalii din segment.

Urmareste Automarket
Primele informații privind modelul de serie care va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă anunță o motorizare diesel de 2.2 litri de origine Mercedes-Benz.
Unitatea respectivă anunță 170 CP și 400 Nm în cazul echipării pe modelele mărcii din Stuttgart, în timp ce valorile variantei Infiniti nu au fost încă specificate. Alături de noul Q30, Infiniti va produce la Sunderland și noul QX30, un crossover premium de clasă compactă, viitorul rival al lui Audi Q3 și BMW X3.

Via Infiniti

Comentarii (8)

  • Ivanoff
    Daca ii pune si 3,7 V6 de 330 cp de la Nissan, atunci BMW seria 1 si A3 vor avea viata grea. Nissan cand se pune pe facut masini sportive bate chiar si Veyron cu putere dubla, cu al sau V6 de 3,8 L 600 cai. AHAHAHAHAHAHA.
    10 23
  • o masina care ...cel putin arata foarte bine.
    7 15
  • sportiva in stilul infiniti
    24 10
  • Ivanoane si Fiat Panda a "batut" un Ferrari pe un traseu, deci clar Panda e mai tare.
    Nu-i bai, tu esti baiat destept, ia-ti Nissan, nu ca idiotii aia ce dau banii pe Veyronare si alte povesti. Astia n-au cultura ta automobilistica.
    Mai tii minte Tico ala cu motor de motocicleta ce facea un M5 ?
    tu te tot bagai in seama cu clipul ala. No, clar oricine isi ia un M5 e un fraier fara habar de masini, cum dracu sa iti iei M5 cand clar un Tico e mult mai bun ? Niste tarani dom'le
    22 16
  • Un design facut cu perdele batute de vant.
    Hmm, motor Mercedes. ... bai, s-a dus si ficabilitatea lu' nissanu. Adica infiniti. adica ...tot aia.
    14 23
  • zic si eu
    ivanoaffe, iti dai seama cat lemn are asta la interior?
    21 16
  • poate sunt gica contra, dar mi se pare cam hidoasa, adica farurile alea de mazda 3 si grila uriasa (de care nu e nevoie sa fie asa mare), fac un bot, aparent, urias, cel putin din poza.
    oglinzi de la a-klasse
    iar 'semnatura' celui de al treila geam (care nici nu e transparent, doar sa fie acolo o bucata de sticla si o rama de plastic), mi se pare oribila
    manerul spate amplasat mai jos pare sa fie practic, pentru copii, insa liniile usilor nu au niciun sens.
    partea de jos din fata pot sa zic ca imi place, in rest, vedem la toamna sau poate mai devreme
    16 22
  • @lorinczi.thomas
    Daca profilul tau e corect, la 14 ani ce sa-ti cerem? Daca nu-i corect, inseamna ca totul e o mistocareala ieftina in atitudinea ta, deci iarasi de ce te-am lua in serios?
    14 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru