Infiniti Q50 Eau Rouge, un concept inspirat din Formula 1, va fi prezentat la Detroit

de Sebastian Toma
Vineri, 06.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti a anunţat un nou concept pentru Salonul Auto de la Detroit. Se numeşte Q50 Eau Rouge şi prefigurează o potenţială versiune de performanţă a modelului japonez de segment D.

Infiniti Q50 ar putea primi o versiune de performanţă, după cum ne sugerează reprezentanţii mărcii printr-un teaser care prezintă un concept pe care îl vor prezenta la Salonul Auto de la Detroit. Luna ianuarie a anului 2014 va marca debutul conceptului Infiniti Q50 Eau Rouge, despre care reprezentanţii mărcii au spus doar că reprezintă o viziune de design. După cum fanii motorsport-ului au observat deja, conceptul este botezat după celebrul viraj "Eau Rouge" al pistei Spa-Francorchamps din Belgia. La rândul său, virajul este botezat după un râu care curge în aproprierea complexului istoric, inaugurat în anii '20. Cei de la Infiniti au confirmat deja faptul că parteneriatul cu Red Bull Racing a influenţat aerodinamica acestui concept, fără să detalieze prea mult subiectul.

"Performanţa este un stâlp cheie în ADN-ul mărcii noastre, iar acest model exprimă rădăcinile noastre printr-o interpretare în materie de design. Cu abundenţa sa de tehnologii, Q50 a fost o bază excelentă pentru o versiune extremă de performanţă, înglobată în aspectul lui Q50 Eau Rouge", a declarat Alfonso Albaisa, Infiniti Executive Design Director.

Urmareste Automarket
Imaginea teaser a conceptului prezintă o nouă bară de protecţie, un splitter integrat în bara faţă, un set de fante de aerisire integrate în capotă şi proiectoare de ceaţă cu LED-uri. Având în vedere nivelul de detalii prezent pe acest concept, exemplarul ar putea fi un model de pre-producţie, fiind numeroase elemente în comun cu modelul de serie, cel puţin la nivel vizual. Sebastian Vettel, multiplul campion de Formula 1, este ambasador al brandului Infiniti şi direct implicat în procesul de dezvoltare al viitoarelor modele de performanţă ale mărcii.
În cinstea sa, Infiniti a creat deja o versiune de performanţă a unui model din gamă, bazată pe SUV-ul FX50S.

Via Infiniti

Comentarii (1)

  • Arata foarte bine acest Infiniti. Un inceput bun pentru ce va urma!
    14 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru