Infiniti se va retrage de pe piața vest-europeană în 2020: producția lui Q30 și QX30 din Marea Britanie se va încheia în vară

de Daniel Popescu
Marti, 12.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti a confirmat că se va retrage de pe piața vest-europeană în 2020 și va rămâne activă doar în câteva țări din estul continentului. În plus, producția lui Q30 și QX30 din Marea Britanie va fi oprită la jumătatea acestui an.

Infiniti, brandul premium al producătorului japonez Nissan, a anunțat marți o amplă restructurare a operațiunilor din Europa.

Astfel, constructorul se va retrage de pe piețele din Europa de Vest în 2020 și va continua să fe prezent doar în câteva țări din Europa de Est. Potrivit site-ului oficial Infiniti, brandul activează în Europa de Est doar în Croația, Serbia, Bulgaria și Ungaria, în condițiile în care la piața din România a renunțat cu mai mulți ani în urmă.

Ca urmare a acestei strategii, Infiniti a anunțat că producția modelelor Q30 și QX30 de la uzina din localitatea britanică Sunderland va înceta în vara acestui an.

Informații despre o astfel de strategie au apărut în presa internațională cu mai puțin de două luni în urmă, iar decizia Infiniti de a se retrage de pe principalele piețe din Europa de Vest are legătură cu vânzările modeste înregistrate în ultimii ani. Anul trecut, brandul a comercializat doar 16.600 de unități în Europa, inclusiv în Rusia, mult sub obiectivul de 40.000 de unități pe an stabilit la lansarea în Europa în 2008, iar Bătrânul Continent a totalizat doar 7% din vânzările globale ale Infiniti.

În urma acestor decizii, Infiniti se va concentra pe dezvoltarea pe piața din America de Nord prin lansarea mai multor SUV-uri, dar și pe piața din China, acolo unde va lansa încă 5 modele în următorii 5 ani, inclusiv modele electrice.

Nu este însă foarte clar ce strategie va adopta Nissan în continuare pentru uzina din Sunderland.

La începutul acestui an, Nissan a confirmat că renunță la planurile de a produce noua generație X-Trail în Marea Britanie ca urmare a scăderii vânzărilor de mașini diesel și a incertitudinilor provocate de Brexit. În prezent, pe lângă Q30 și QX30, Nissan produce la Sunderland modelele Qashqai, Juke și Leaf.

Via Infiniti

Comentarii (2)

  • Atat s-a putut!
    4 0
  • Nu înțeleg de ce preferă o moarte lentă și agonizantă. Conform tradiției lor culturale, un sepuku scurt pe toate piețele le oferea o amintire de neuitat în istoria auto-moto-velo.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru