Infiniti va avea o divizie de performanţă: Infiniti Performance Line

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 27.05.2010
Constructorul nipon Infiniti a înregistrat două nume pentru o divizie de performanţă pe care o va lansa la 21 de ani de la naşterea mărcii.

Japonezii de la Infiniti au înregistrat un patent în Statele Unite ale Americii pentru numele IPL şi Infiniti Performance Line. Aşa cum sugerează numele şi acronimul acestuia, producătorul nipon de automobile premium pregăteşte o divizie de performantă, care vine la 21 de ani de la crearea mărcii. Potrivit primelor informaţii, Infiniti Performance Line ar putea fi o sub-marcă ce va rivaliza modelele BMW M, Audi RS şi Mercedes-Benz AMG. După cum ştiţi, fiecare dintre aceste modele este construit de o corporaţie diferită de cea care produce versiunea "standard" a modelului respectiv, fie el BMW, Audi sau Mercedes-Benz. Astfel, BMW deţine divizia Motorsport, Audi are Quattro Gmbh iar Mercedes-Benz se foloseşte de divizia AMG, ce poartă numele unui tuner dedicat pe care l-a achiziţionat în urmă cu multă vreme.

Noua marcă înregistrată a celor de la Infiniti ar putea dezvolta diverse elemente pentru viitoarele modele ale celor de la Infiniti. De la kit-uri de suspensie şi frâne, jante din aliaj, ornamente pentru interior şi componente de evacuare, până la kit-uri turbo şi versiuni de performantă ale modelelor standard.

Există posibilitatea ca aceste modele să experimenteze diferite concepte care nu au fost încă implementate în gama Infiniti, cum ar fi conceptul de downsizing, ce ar implica folosirea unor motoare de cilindree mai mică supraalimentate cu una sau două turbine pentru a furniza un nivel de putere mai ridicat decât un propulsor aspirat de o cilindree mai mare.

Vicepreşedintele Infiniti Business Unit, Ben Poore, a declarat recent că Infiniti va dezvolta un model de performanţă pe care îl va prezenta în această vară. Până atunci însă, constructorul nipon nu va dezvălui prea multe informaţii despre noul model.

Via | WorldCarFans

Comentarii (4)

  • era normal daca e RS,M,AMG,F etc.uneori singura obtiune e sa te conformezi ....o vor face si cu succes avand in vedere ca cei de la nissan au ceva experienta si deloc neglijabila, in acest sens...
    5 4
  • Nissan
    de abia astept !
    5 4
  • nebunu
    si poate....
    vor avea motoare amg......
    1 6
  • @ian
    "singura obtiune"
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru