Infiniti: ”Viitorul Q30 este încadrat între Audi A3 şi Q3”

de Sebastian Toma
Joi, 16.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Andy Palmer, şeful Infiniti, descrie viitorul Q30 ca un model încadrat între Audi A3 şi Q3. Noul Q30 va debuta în 2015, anunţă reprezentanţii mărcii într-un interviu acordat celor de la Autocar.

Modelele Infiniti ar trebui să fie mai evocative decât cele ale concurenţei

Andy Palmer
Şeful Infiniti
Infiniti pregăteşte primul său model compact, care va fi denumit Q30 şi va avea o încadrare neobişnuită. Mai precis, modelul va fi încadrat între Audi A3 şi Q3, după cum descrie chiar Andy Palmer, şeful mărcii japoneze. Potrivit surselor citate de Autocar, această încadrare va fi posibilă datorită suspensiei, care va avea o gardă la sol reglabilă, ceea ce va permite trecerea de la compactă premium la crossover premium. În ciuda ideii de crossover compact care să se lupte şi cu hatchback-urile clasice, unde Nissan Qashqai este un exemplu foarte bun, şeful Infiniti susţine că noul Q30 nu va fi o copie a lui Qashqai, ci va deveni un etalon al pieţei.

Mai mult decât atât, Palmer spune că Infiniti va încerca să se diferenţieze complet de ceilalţi producători de automobile premium. Strategia constructorului premium vizează un design extravagant, care să distanţeze modelele sale de cele ale competiţiei.

”Modelele Infiniti ar trebui să fie mai evocative decât cele ale concurenţei”, completează Andy Palmer.

Urmareste Automarket
Între timp, în partea superioară a gamei, cei de la Infiniti spun că nu au niciun plan să dezvolte un competitor în segmentul lui BMW Seria 7, spunând că acel segment este în scădere şi că nu sunt interesaţi să activeze în acea zonă.
Până atunci, Infiniti va miza pe modelele mai mici, care devin populare şi în rândul constructorilor premium, după ce majoritatea s-au ferit de acestea vreme de mai multe decenii.

Via Autocar

Comentarii (7)

  • Majoritatea segmentelor sunt in scadere, nu de asta nu intra Infiniti in clasa de lux, pur si simplu este un cost mult prea mare si sunt constienti ca este foarte greu sa se impuna, pai acest segment o fi in scadere acum, dar in ultimii 10 ani n-a fost in scadere, deci trebuia sa faca un model dupa acest criteriu.
    12 1
  • Vasilica
    Horror!
    16 10
  • BaditzaEx
    arata bine, dar cam acelasi lucru este si DS4 ( nu este ideea lor originala )
    10 1
  • Daca infinity a ajuns sa-si incadreze oficial modelele intre Audi A3 si Q3 asta spune totul despre ei si cat de mici se simt fata de concurenta.
    12 11
  • Adrian
    Pt. Mine Infinity este o marca care fabrica masini cat se poate de premium si de cea mai buna calitate. Arata destul de bine masinile lor dar din pacate motoarele lor nu sunt economice si sunt prea mari pt. taxele din Europa. De aceea au vanzari slabe la noi in tara si in alte tari din UE. Am vazut ca au introdus si motorizare de 3 litri diesel si au mai aparut cateva si pe la noi. Faptul ca isi extinde gama de modele e si mai bine ca are lumea de unde sa aleaga. Nu vad nimic rau in asta.
    5 8
  • @zarne...
    tu chiar ai o problema...i-as spune....fixatie sau ifinofobie dar mai ales...toyofobie....ma rog...japonofobie.
    9 11
  • Made in Japan
    Ce scrie mai sus merita tot respectul,Infiniti arata progres,iar asta nu poate decat sa imi placa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru