Infiniti vrea să ajungă în topul producătorilor premium: japonezii mizează pe mașinile electrice și tehnologiile autonome

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Marti, 03.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan speră ca brandul său Infiniti să devină unul dintre cei mai importanți producători premium, odată cu schimbările din industria auto care deschid noi oportunități privind dezvoltarea mașinilor electrice și a tehnologiilor autonome.

Schimbările structurale la nivelul industriei auto, generate de tendințele de electrificare și noile tehnologii, reprezintă un prilej de optimism pentru producătorii care doresc să se reinventeze și să pornească pe drumul către o ascensiune sustenabilă.

Spre exemplu, Nissan vrea să facă din brandul său Infiniti unul dintre cei mai importanți producători premium, în viitorul apropiat.

Constructorul vrea să mizeze pe mașinile electrice și tehnologiile autonome, astfel încât să ofere mașinilor sale un interior mai spațios, precum și un “aer japonez de simplitate”.

Infiniti susține că, până în 2025, jumătate din vânzările sale vor fi asigurate de mașinile electrice. Deocamdată, piața americană reprezintă mai mult de 50% din livrările Infiniti la nivel global, însă producătorul susține că va continua să își extindă prezența atât în Europa, cât și în alte regiuni.

În România, marca Infiniti nu mai este prezentă pe piață de la sfârșitul lui 2013.

Japonezii au fost reprezentați timp de 4 ani de grupul Autoitalia, însă vânzările slabe au făcut ca brandul Infiniti să se retragă definitiv din țara noastră.

Via Autonews

Comentarii (3)

  • În care top, top 3, 5, 7 ? Infiniti există deja intr-un top, ca și ceilalți constructori, care au planuri de viitor, investiții, etc. Mai corect mi s-ar fi părut depășirea Lexus, ca obiectiv clar, ajungerea " în top " nu este un obiectiv.
    6 14
  • japonezii mizează pe mașinile electrice și tehnologiile autonome?
    GUESS WHAT
    fix pe astea mizeaza si restul producatorilor
    4 8
  • infiniti* mizeaza, scuze
    0 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru