Informații noi despre Opel Corsa GSi: modelul de clasă mică are 150 CP și accelerează de la 0 la 100 km/h în 8.9 secunde

de Cornel Șocariciu
Vineri, 18.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel Corsa GSi va fi disponibil pe piață începând cu vara acestui an. Modelul constructorului german are un motor de 1.4 litri care produce 150 de cai putere, un look ceva mai agresiv și o arhitectură preluată de pe versiunea OPC.

Opel Corsa GSi a revenit în gama constructorului german. Primele informații au fost publicate în urmă cu câteva luni, iar acum, Opel are o serie de noutăți.

Așa cum anticipam, Corsa GSi calcă pe urmele lui Insignia GSi și preia o motorizare deja existentă în gamă. Sub capota lui Corsa GSi se află motorul de 1.4 litri turbo capabil să producă 150 de cai putere și 220 Nm. Resursele unității pe benzină sunt gestionate de o transmisie manuală cu șase trepte.

Conform oficialilor constructorului din Russelsheim, Corsa GSi accelerează de la 0 la 100 km/h în 8.9 secunde, sprintul de la 80 la 120 km/h are loc în 9.9 secunde, iar viteza maximă se oprește la 207 km/h.

Reprezentanții Opel spun că motorul și transmisia au fost special adaptate pentru un stil dinamic de conducere. Noul Opel Corsa GSi va fi dispnibil doar în versiunea cu trei portiere, iar arhitectura folosită de nemți a fost preluată de pe Corsa OPC.

Zona frontală primește prize de aer mai mari, o capotă modificată și o grilă ușor revizuită.

Nemții au înlocuit carcasele oglinzilor laterale, au pus o serie de ornamete cromate, iar în partea din spate vedem un eleron amplasat pe hayon. Pachetul exterior se încheie cu un set de jante de 18 inch fabricate din aliaje ușoare.

La interior, Corsa GSi are un volan sport, pedale din aluminiu și, opțional, scaune Recaro. Noul Opel Corsa GSi va fi disponibil pe piață începând cu vara acestui an. 

Comentarii (5)

  • 18 inch pentru un motor de 150 cai? Asta tre' sa fie o gluma...
    9 5
  • Volan sport, pedale din aluminiu, scaune Recaro, jante 18 inch. Toate astea ca sa te ia si un VW Sportsvan la sprint :)
    16 4
  • someone
    de ce nu si 5 usi?
    si cum zicea anv : golful, masina mai mare si mai grea ( poate ) e mai rapida cu motorul echivalent
    4 4
  • Opel măsoară accelerațiile / reprizele cu șofer + pasager, rezervorul plin și 30 kile bagaje.
    ...Dar explicația performanțelor relativ modeste e-n cazul ăsta masa proprie mare a mașinii (cu +200 kg mai mult decît noul Swift Sport.)

    Nici motorul de 1.364 cmc nu-i f. modern (cu injecție indirectă), cel de pe Astra similar doar ca putere și cilindree, dar nu identic (1.399 cmc) fiind mai tare-n cuplu și mai economic cu 20%.

    GSI-ul Corsa rămîne deci un artificiu de marketing pt stimularea vânzărilor la final de carieră, însă designul versiunii 3 uși rămîne reușit (zic eu) iar prețurile Opel sînt mai abordabile ca ale altora.
    17 4
  • Trebuie sa fie o greseala aici "sprintul de la 80 la 120 km/h are loc în 9.9 secunde". Asta e sprint de masina cu 90 CP. Conform cu alte siteuri de specialitate, acceleratia 80-120 km/h se face in ~6sec.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru