Informaţii noi despre viitorul Audi Q1

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.05.2011
După Q5 şi Q3, gama de modele off-road ale constructorului din Ingolstadt se va mări cu noul Q1. PRincipala dilemă rămâne însă platforma pe care o vor folosi nemţii

Audi ţine morţiş să îşi extindă gama de vehicule 4x4. După proaspătul Q3 şi mai vechii Q5 şi Q7, constructorul din Ingolstadt cochetează cu ideea unui Q1, bazat bineînţeles pe actualul A1. Informaţiile există de ceva vreme, însă ele au revenit în atenţia publicului după ce au apărut mai multe speculaţii privind data lansării.

Potrivit nemţilor de la AutoBild, Audi are deja pe masă proiectul viitorului A1, crossover-ul de clasă mică urmând să fie vândut cu un preţ de aproximativ 25.000 de euro. Pentru a naşte derivatul off-road al lui A1, Audi are însă nevoie de o platformă.

O primă variantă ar fi suportul tehnologic oferit de viitorul A1 Sportback quattro, programat să ajungă pe piaţă în 2013. A doua ipoteză presupune lansarea modelului pe o variantă a platformei MQB, ceea ce înseamnă că lasarea oficială ar putea fi programată abia în 2015.

Audi poate alege ca suport şi viitoarea platformă a modelului A2, dacă consiliul decide dezvoltarea uneia noi şi nu adoptarea uneia deja existente în interiorul grupului.

În condiţiile în care inginerii vor aştepta platforma lui A2, noul Q1 nu ar putea sosi pe piaţă mai devreme de 2016, destul de târziu pentru constructorul german, care doreşte să îşi întărească ofensiva cât mai repede.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • DAN_GRC
    Q1, Q0.... X1, X0, X4... e bine sa cresti, toata lumea alearga dupa profit dar ceva nu e bine totusi, ceva imi spune ca peste ceva ani aceste modele vor ramane de caruta...cum se intampla cu viitorul A2 si R4
    3 5
  • Andrei
    Foarte probabil, Audi Q1 va folosi platforma noului Suzuki SX4 ce va debuta in 2013
    In urma cu cateva luni, Georg Kacher, un jurnalist cu foarte multe relatii in cadrul VW Group, a afirmat ca este foarte probabil ca viitorul Audi Q1 sa foloseasca platforma noului Suzuki SX4 ce va debuta in 2013 si a carui dezvoltare a inceput in 2010 ( la inceputul lui 2010, VW Group a intrat in posesia a 19.90 % din actiunile Suzuki Motor Corporation ) . Practic, aceasta va fi fi prima colaborare vizibila intre VW Group si Suzuki, pe aceasta platforma urmand sa apara si modele ale marcilor VW, Skoda si posibil Seat . Prima generatie de SX4 a fost realizata in colaborare cu Fiat ( Fiat Sedici ), viitorul Sedici urmand sa imparta platforma cu un model Jeep, marca intrata recent in galaxia Fiat Auto .
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru