Informaţii noi despre viitorul Audi Q8, rivalul lui BMW X6

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.05.2012
Audi Q8 va fi fratele mai sportiv al noii generaţii Q7. SUV-ul va folosi aceeaşi platformă uşoară şi nu va cântări mai mult de două tone.

Odată cu noua generaţie a modelului Q7, Audi va încerca să îşi lărgească oferta de SUV-uri pentru a putea avea contracandidaţi la modelele BMW deja existente. Se va naşte astfel un model nou, botezat Q8, care nu va fi altceva decât o variantă mai sportivă şi mai atrăgătoare a viitorului Q7.

Cele două SUV-uri vor împărţi aceeaşi platformă şi vor folosi aceleaşi componente. Singura diferenţiere va veni în materie de design.

Q8 va folosi noua platformă a grupului Volkswagen, botezată MLB Evo, reuşind astfel să păstreze o masă totală sub două tone.

Gama de motoare va fi compusă din unităţi V6, diesel sau benzină, capabile să ofere prestaţii bune. Vom regăsi cel mai probabil unitatea TFSI de 3.0 litri, în versiuni de 230 şi 300 de cai putere, impresionantul V8 bi-turbo de 4.0 litri şi 550 de cai putere, precum şi dieselul V6 TDI de 3.0 litri, prezent şi el în mai multe versiuni de putere.

Nu vor exista motoare cu patru cilindri, mult mai economice.

Ele vor fi rezervate fratelui Q7, unde vor fi asistate de unităţi electrice pentru a naşte versiuni hibride, cu emisii reduse.

via l autoblog

Comentarii (17)

  • nu inteleg conformismul de genul asta ...pai daca bmw a facut un model...aparte acest x6 sau merc gl-ul...de ca tre sa se conformeze si alte marci?daca audy il are pe r8 ....foarte bine asta nu inseamna ca tre sa faca si ailalti...adica sa inteleg ca se merge pe ......,,hai sa facem si noi ...ca sa-i furam clientii,,....aiurea...
    10 16
  • LOL
    Cum ma "şi dieselul V6 TDI de 3.0 litri cu sau fără supraalimentare"? :))))) De la ce credeti ca vine T-ul? De la "fara supraalimentare"?
    17 3
  • Aloooo!!!!
    "dieselul V6 TDI de 3.0 litri cu sau fără supraalimentare" - ati tradus gresit articolul original, acolo scrie "cu una sau doua turbine".
    Cum poate cineva care scrie despre masini sa creada ca mai exista masini in lumea civilizata care se produc cu motoare diesel de 3 litri aspirate?
    14 0
  • @ian
    Asta inseamna concurenta, iar furatul clientilor este primordiala, mai ales la astfel de modele, este cat se poate de normal, daca unul face bani cu asa ceva e normal ca ceilalti sa nu ramana pe margine, la supercar este altceva, acolo e mai mult de imagine decat profit propriu-zis.
    7 5
  • aloleo......
    Bmw are SUV'coupe' Mercedes si Audi nau.........
    Mercedes si Audi au supercaruri.......Bmw nare......
    ce chestie.........e chiar culmea.......
    Mercedes si Audi sunt axate mai mult pe lux/confort.......in primu rand nici nu te astepti sa aibe supercaruri gen........SLR,SLS.....R8.......
    Bmw???wtf men......get up and fight........make something for yourself
    7 15
  • Unii cred ca banii pica din cer, poate ar trebui sa stie cati bani a castigat Mercedes de pe urma SLR-ului...si ca Mercedes nu are treaba cu sportivitatea, pai daca ne uitam la motorsport are mai multa si decat Bmw, si daca se poate sa ramana pe primul loc cu vreo 3 modele asa ce bine ar fi.
    5 2
  • sunt curios cum o sa arate spatele k fata arata la fel...si asteptam cu nerabdare Q9,10,11 etc
    10 9
  • @edi80
    In poza este actualul Q7, cum vroiai sa arate dein fata :)))))))). Have a break man!
    10 10
  • andy.s
    audi o iubesc mereu...
    Ce nebunie nebunie acolo mereu alta lume Audi Q8...:))
    6 8
  • @
    De abia astept sa apara :)
    7 8
  • gabi_o
    Q8
    Un "must have" pe alb! Uraaa pt cocalari!
    15 6
  • @
    @GABI: daca tu nu iti permiti asta nu inseamna ca ceilalti sunt cocalari. Zi-mi cu mana pe inima ca nu ai vrea sa faci parte si tu dintre ei, sa nu muncesti nimic, si sa te plimbi cu fete de liceu toata ziua cu un X6 alb sau un Q7 alb ? :))
    5 12
  • @ScorpyonVAG
    Eu niciodata nu am inteles de ce si-ar cumpara cineva un X6. Frumos nu este, offroader bun nu este, potrivit pentru condus sportiv nu este. Nu vad nici un motiv bun pentru a cumpara un X6 in locul unui X5, care mie mi se pare o masina mai frumoasa si mai practica.

    In schimb inteleg perfect de ce Audi scoate un model care sa concureze cu X6 - pentru ca X6 a avut vanzari bune.
    9 2
  • ce gandire ai scorpyon se vede ca esti copil si singurii tai idoli sunt aceste pers care le-ai enumerat tu! defapt e un fenomen in romania ca pustii de liceu sa aiba asemenea idoli si sa isi doreasca sa fie si ei la fel intr-o buna zi! dar vezi ca acesti indivizi nu pun capul linistiti pe perna pentru ca fac tot felul de fapte grele gen prostitutie trafic de arme droguri etc si ajung de cele mai multe ori dupa gratii! daca asta e telul tau....
    14 2
  • @
    @noname: Pai daca are succes X6-le, cine are dreptate ? Eu sau tu ? Deci toata lumea il considera bun, doresc ceva nou, deci are succes. Daca gandesc toti ca tine normal ca nu mai are.
    @edi: si ce anume doresti ? Sa muncesti si sa te bata soarele in cap de dimineata pana seara, si sa primesti 100lei ? Eu nu cred.
    4 11
  • sergiu
    Pt cei de mai sus
    X6 e urat?Unde sunt cei care tot timpul vor sa se diferentieze de turma?Parca vad ca daca era o masina ieftina va placea la toti,dar la cat de scumpa e, este la fel de usor sa o critici decat sa o lauzi cand nu ai bani.
    4 2
  • @ian&all
    Voi nu ati auzit de Infinitii FX??

    Pana acum cativa ani era foarte cautat de mai toti cocalarii cu bani,asa cum este X6 acum.

    Ala a fost primul hermafrodit coupe cu 4 usi corcit cu un SUV,care este la randui o masina de teren castrata..

    Dupa cum se vede potentialii musterii ai lui X6 au o memorie foarte scurta,ca si cultura auto de altfel,ii speli nitel pe greierasi cu cateva reclame si imaginea lui peste de marca,si ti-a iesit zoombiul care va sparge 80 k euro pe o struto camila din asta.

    Apropos dragi bmw-isti,BMW parca era o marca sportiva si nu una recunoscuta pentru motoare diesel economice si masini de teren care pot urca un trotuar..dar wtf cocalarismul.
    6 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru