Informații noi despre viitorul BMW M3: 470 de cai putere și sistem de tracțiune integrală

de Cornel Șocariciu
Sambata, 01.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație BMW M3 va fi prezentată în 2019, iar primele informații spun că sedanul de performanță va oferi 470 CP și va putea fi comandat și cu un sistem de tracțiune integrală. Din oferta producătorul german nu va lipsi și o versiune cu roți motrice spate și cutie manuală.

Noua generație BMW Seria 3 a fost expusă în premieră în cadrul Salonului Auto de la Paris. Cea mai potentă versiune oferită de producătorul german poartă numele de M340i xDrive (foto) și a fost prezentată în urmă cu câteva zile în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Motorul de 3.0 litri benzină pregătit de BMW oferă 374 CP și 500 Nm. 

Însă fanii constructorului bavarez așteaptă cu nerăbdare lansarea noului M3. Conform primelor informații, noua generație a sedanului de performanță va fi prezentată în 2019, urmând ca livrările să înceapă în prima parte a anului 2020.

Voci apropiate companiei spun că noul M3 va folosi același motor de 3.0 litri cu șase cilindri, însă puterea oferită va crește până la 470 de cai putere. Cea mai puternică variantă a vechiului M3 purta indicativul ClubSport (CS) și oferea 460 CP și 600 Nm. Totodată, sursele spun că noul M3 va avea o masă totală mai mică comparativ cu vechea generație. Toate aceste caracteristici noi vor juca un rol important în dreptul performanțelor oferite.

În urmă cu câteva săptămâni am aflat vă viitorul M3 va putea fi comandat atât cu un sistem de tracțiune integrală, cât și într-o versiune cu roți motrice spate.

Cea de-a doua variantă amintită anterior va fi disponibilă atât cu o transmisie automată, cât și cu o cutie manuală.

În acest moment nu există informații clare cu privire la sistemul de tracțiune integrală, însă nemții ar putea oferi aceeași versiune a sistemului M xDrive, disponibil în prezent pe noul M5. Acesta oferă și un mod 2WD, însă în cazul lui M3, o astfel de opțiune nu pare justificată, ținând cont că fanii vor putea miza direct pe versiunea cu roți motrice spate.

Via | BMWBlog | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru