Informaţii noi despre viitorul SUV Lamborghini

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.04.2012
SUV-ul Lamborghini va adopta silueta unui coupe, va avea dimensiunile lui Audi Q7 şi va beneficia de un interior inspirat de cel al conceptului Sesto Elemento.

Cu câteva luni în urmă, Lamborghini anunţa că îşi va concentra resursele pe elaborarea unui SUV, preferând să abandoneze pentru moment planurile care vizau extinderea gamei cu un sedan bazat pe Estoque. Se pare că munca inginerilor va da roade mai curând decât ne aşteptam, italienii reuşind să dezvolte deja un concept pe care îl vom vedea în premieră mondială la Salonul Auto de la Beijing, programat luna aceasta.

Câţiva clienţi Lamborghini au avut însă ocazia de a vedea creaţia mai devreme, în cadrul unui eveniment restrâns. Deşi nu au apărut fotografii din timpul prezentării, cei prezenţi au oferit presei mai multe informaţii despre SUV-ul din SantAgata Bolognese.

Design - siluetă de coupe, faţa lui Estoque şi jantele lui Aventador J

Potrivit acestora, modelul va încerca să ofere publicului silueta unui SUV coupe, în stilul limbajului de design inaugurat de BMW X6, dar de dimensiunile lui Audi Q7.

Dezvoltat pe platforma lui Porsche Cayenne şi Volkswagen Touareg, SUV-ul Lamborghini, botezat de presă MLC, va adopta un design revoluţionar, gata să ofere un impact vizual puternic. Liniile frontale vor aminti de conceptul Estoque, LED-urile nu vor lipsi, bodykit-ul va fi construit din fibră de carbon, evacuarea va avea patru terminaţii de formă trapezoidală, iar jantele de 24 de inch vor avea un design inspirat de cel al unicului Aventador J.

În spatele lor se vor ascunde frâne carbo-ceramice.

Interior inspirat de Sesto Elemento

La interior, SUV-ul Lamborghini se doreşte a fi o versiune mai pământeană a ceea ce am văzut pe conceptul Sesto Elemento. Nu vor lipsi materialele speciale, pielea fină, fibra de carbon, aluminiul şi opţiunile de personalizare.

Habitaclul a fost croit pentru a putea transporta 4 pasageri, delimitaţi de o consulă centrală care pleacă de pe planşa de bord şi se opreşte tocmai pe bancheta spate. Gadget-urile vor fi şi ele prezente, locul retrovizoarelor urmând să fie luat de camere video.

Motor de 600 de cai putere?

Marele mister are însă legătură cu ceea ce se va ascunde sub capota SUV-ului. Multe voci susţin că pedigree-ul sportiv al mărcii ar putea fi întreţinut de un motor V10 de 5.2 litri, cu injecţie directă, capabil să dezvolte aproximativ 600 de cai putere.

via l autoblog

Comentarii (4)

  • ...
    adica struto-camila
    4 7
  • zarnesteanu
    Am incredere
    Ca vor scoate ceva frumos :)
    7 2
  • Lumea a inceput sa caute mai mult un crossover pt. achizitie.
    In locul lor as fi luat decizia de a dezvolta un crossover de lux care sa rivalizeze cu viitorul Porsche Macan. E bine si SUV dar nu stiu cat de cautate vor mai fi in viitorul apropiat.
    5 1
  • Attila
    si eu cred ceva
    ca acest suv o sa aiba mult trasaturile lui q7 sunt sigur de asta!!!
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru