Informații proaspete despre noua generație Audi A1: schimbări la blocurile optice și Virtual Cockpit

de Daniel Popescu
Sambata, 11.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Audi A1 va avea o lungime cu 10 centimetri mai mare și va include la interior sistemul Virtual Cockpit. Lansarea este programată pentru 2018.

Audi A1 este unul dintre numeroasele modele pe care constructorul german le va lansa pe parcursul anului 2018 în speranța că va reuși să reducă diferența față de Mercedes și BMW în clasamentul vânzărilor premium.

Publicația franceză L'Argus anunță că noua generație va beneficia de o lungime cu 10 centimetri mai mare, urmând astfel să ajungă la 4.05 metri, ca urmare a utilizării noii platforme MQB-A0, aceeași pe care au fost dezvoltate noile Seat Ibiza și Volkswagen Polo.

În același timp, ampatamentul va crește cu 94 milimetri, la 2.564 milimetri. În plus, capacitatea portbagajului va crește de la 270 de litri la peste 300 de litri. De asemenea, sursa citată afirmă că blocurile optice vor beneficia de schimbări majore prin revenirea la un design mai tradițional. Nu în ultimul rând, Audi A1 va prelua sistemul Virtual Cockpit.

Anterior, presa internațională a relatat că gama de motoare pe benzină va fi foarte asemănătoare cu cea de pe Volkswagen Polo: unitatea TFSI de 1.2 litri va fi înlocuită cu motorul turbo TFSI cu 3 cilindri de 1.0 litri care generează până la 115 cai putere, în timp ce propulsorul turbo de 1.4 litri va fi înlocuit de motorul cu 4 cilindri de 1.5 litri care furnizează 150 de cai putere.

În schimb, nu era clar care va fi oferta de propusoare diesel, însă L'Argus anticipează că germanii vor introduce totuși unitatea TDI de 1.5 litri.

Audi a confirmat deja că va elimina din gamă versiunea cu 3 uși, astfel că noul A1 va fi disponibil doar în versiunea Sportback cu 5 uși, măsură luată cu scopul de a reduce costurile de dezvoltare. De altfel, o decizie similară a fost anunțată și în cazul noii generații Audi A3, care va fi lansată în 2019.

Via L'Argus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru