Inginerii GM: Volt va fi alternativa sportiva la Prius si Insight

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 30.06.2009
Inginerii General Motors afirma ca noul Chevrolet Volt va fi un model electric cu valente sportive, care il vor scoate in fata hibridelor precum Toyota Prius si Honda Insight.

Inginerul sef al programului Chevrolet Volt, Andrew Farah, a anuntat ca Volt va fi alternativa sportiva la Prius si Insight. Modelul electric al americanilor promite un sasiu mai sportiv si performante dinamice. Pe langa asta, Volt promite sa fie un model mai eficient decat Prius sau Insight. Eficienta marita a lui Volt este pusa pe seama faptului ca acest model este electric, pe cand Prius si Insight sunt hibride.

Dupa cum stiti, Chevrolet Volt are un tren de rulare 100% electric, modelul nefiind propulsat direct de un motor cu combustie interna. Gratie trenului sau de rulare inovator, Volt poate sa functioneze in mod 100% electric pentru 64 de kilometri, dupa care motorul cu ardere interna va fi pornit pentru a alimenta acumulatorii. Potrivit inginerilor GM, modul in care functioneaza Chevrolet Volt il face mai eficient decat Toyota Prius sau Honda Insight, pe cand sasiul sau ii va permite sa ofere o experienta de condus dinamica.

Via | MotorAuthority

Comentarii (4)

  • hay huy electrik
    iar japonezii vor sta cu dosul in pozitia lotus si cu gurile cascate la super "inventivitatea" GM. Mai sa fie....
    8 4
  • phanter
    Chiar asa
    Nu vor sta, vor fi nevoiti sa fie buni incasatori de data asta :) :)
    2 3
  • gringo
    pisicutzo
    "de data asta", de vreo 50 de ani americanii sunt la "primire". Din putinele mele cunostinte fabrici auto japoneze sunt si pe teritoriul SUA. Nu am auzit sa aiba americanii asa ceva pe taramul Soarelui Rasare, iar vanzarile de "succes" ale GM/Ford/etc sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire.
    4 2
  • AndreiRN
    Vorbe goale
    GM a cam dat din gura pana acuma si daca nu se pun pe treaba ar trebui sa-i cumpere Toyta pe $100.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru